Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Δέθηκαν με αλυσίδες στην Χειμάρρα- Έντονες διαμαρτυρίες της μειονότητας

Μπροστά από το δημαρχείο της Χειμάρρας διαδήλωσαν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι δείχνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους και να αποτρέψουν τα σχέδια της Κυβέρνησης Ράμα για μαζικές κατεδαφίσεις.
Η αλλαγή του πολεοδομικού σχεδίου της πόλης μοναδικό στόχο έχει να υφαρπάξει περιουσίες, περιουσίες που ανήκουν κυρίως σε μειονοτικούς.
Ο Νίκος Νεράτζης, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή και πρόεδρος στη Συμμαχία για την Προστασία των περιουσίων στις ακτές του Ιονίου, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, δέθηκε με αλυσίδες έξω από το δημαρχείο της Χειμάρρας και σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι κάτοικοι θα προβάλλουν κάθε αντίσταση στις μπουλντόζες που θα επιχειρήσουν να καταστρέψουν όσα έφτιαξαν.
Το ΚΕΑΔ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι κάτοικοι αγωνίζονται για τα βασικά τους δικαιώματα, όπως είναι η περιφρούρηση της περιουσίας τους, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος.
«Για μία ακόμα φορά, τα αιτήματά τους για διάλογο και διαφάνεια, ήρθαν αντιμέτωπα με τις κλειστές πόρτες του Δήμου και την αυθάδη σιωπή του Δημάρχου κ. Γκόρου», τονίζεται στην ανακοίνωση.
axeimara k3
Το ΚΕΑΔ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του με τα νόμιμα αιτήματα των κατοίκων και απευθύνεται στον πρωθυπουργό Ράμα, καλώντας τον «να ξεκινήσει χωρίς να χάσει χρόνο, προσωπικά και όχι μέσω των τοπικών μαριονετών του, εποικοδομητικό διάλογο με την τοπική κοινότητα, προκειμένου να δρομολογηθεί λύση στα ζωτικής σημασίας προβλήματα χορήγησης τίτλων ιδιοκτησίας στους νόμιμους ιδιοκτήτες και καταγραφής των περιουσιών».
axeimara k4

Δεν υπάρχουν σχόλια: