Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Εξαιρετική η ανταπόκριση πολιτών και φορέων στο κάλεσμα για την αποκατάσταση της Αρχαίας Κασσώπης




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαιρετική ανταπόκριση είχε η εκδήλωση για το Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης, που οργανώθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, του Πρόεδρου του Σωματείου "Διάζωμα" Σταύρο Μπένο και της Πρόεδρου της Εθνικής Τράπεζας Λούκας Κατσέλη.
Πολίτες κάθε ηλικίας από την Πρέβεζα και άλλους νομούς της Ηπείρου, κατέκλυσαν την αίθουσα του Dioni Boutique Hotel, γεγονός που απέδειξε το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου, που αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής και ιδιαίτερα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, όπως υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου.
Ο Πρόεδρος του "Διαζώματος" κ. Σταύρος Μπένος στο χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι το Πρόγραμμα "Πολιτιστικές Διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της Ελλάδος και της Ευρώπης, αποτελώντας παγκόσμια πρωτοτυπία και για την περίπτωσή του έχουν ενδιαφερθεί φορείς και Πανεπιστήμια απ' όλο τον κόσμο! Πρόσθεσε δε ότι οι σημαντικότερες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν συστρατευθεί και συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό. Δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και ζήτησε από όλους τους Ηπειρώτες να συμμετάσχουν στην συμβολική προσπάθεια συγκέντρωσης 80.000 ευρώ για τη μελέτη αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης, χρήματα που όταν συγκεντρωθούν θα "ξεκλειδώσουν" τα εγκεκριμένα 2,5 εκ ευρώ για την υλοποίηση του έργου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά και τα εξής: " η ανάδειξη των σπουδαίων αλλά λίγο γνωστών αρχαιολογικών μας χώρων ήταν προτεραιότητά μου όχι ως μόνο από την αγάπη μου για τον αρχαίο πολιτισμό, αλλά και γιατί πίστευα και πιστεύω ότι οι αρχαιολογικοί χώροι μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για το παρόν του τόπου μας, να γίνουν πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, να ζωντανέψουν και να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις πανελλήνιας εμβέλειας και εν τέλει, σε αυτήν την δύσκολη εποχή που ζούμε να ανεβάσουν το βιοτικό επίπεδο και να δώσουν εισόδημα στους συμπολίτες μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα χρήματα αυτά να μαζευτούν από τους πολίτες της περιοχής μας, καθώς θα αποτελέσει και έναν συμβολισμό που θα δείχνει ότι η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα και έχει υιοθετήσει το εξαίσιο αυτό θέατρο. Όπως γνωρίζετε οι Πολιτιστικές διαδρομές δεν είναι παρά μια γιορτή συνεργασίας, ένα σχέδιο που έχει όλο βασισθεί σε συνέργειες. Ανάμεσα στο Διάζωμα, την Περιφέρεια, τα Υπουργεία, τις Εφορίες Αρχαιοτήτων, τους επαγγελματίες τουρισμού, εστίασης και όχι μόνο, τις επιχειρήσεις, το Πανεπιστήμιο. Η συνεργασία αυτή θα διευρυνθεί και θα ανθίσει ακόμη περισσότερο με την έμπρακτη συμμετοχή των πολιτών. Οι 80 χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται για το ξεκλείδωμα της χρηματοδότησης για την Κασσώπη θα ήταν ιδανικό να μαζεύονταν με το να διέθετε κάθε συμπολίτης μας 2 ευρώ, παρά να βρεθούν από έναν π.χ. χορηγό".
Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη για τη στήριξη, το Σταύρο Μπένο, τα Υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού, τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και ιδιαιτέρως την προϊσταμένη της Εφορείας Πρέβεζας κα Αγγέλη, τις επιχειρήσεις που στηρίζουν το πρόγραμμα, την Εθνική Τράπεζα για τη διαχείριση της πλατφόρμας crowd funding, τους επαγγελματίες του νομού Πρέβεζας για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα και ιδιαιτέρως τους πολίτες που αγκάλιασαν, στηρίζουν και συμβάλλουν στην συγκέντρωση των χρημάτων.
Εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας, χαιρέτησε την εκδήλωση η Γενική Διευθύντρια κ. Νέλλη Τζάκου η οποία μετέφερε το χαιρετισμό της Προέδρου κ. Λούκας Κατσέλη η οποία δεν κατέστη δυνατό να παραστεί λόγω έκτακτων υποχρεώσεων και εξήγησε αναλυτικά το μηχανισμό της πλατφόρμας act4Greece (www.act4greece.gr/challenge/my-kassopi).


Δεν υπάρχουν σχόλια: