Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ. Ο τελευταίος συμβιβασμός: Πάρτε την εξουσία κι αφήστε μας την κυβέρνηση

ΑΘΑΜΑΝΙΟ ΑΡΤΑΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛ.

Ο Φίλης ψάλλει μαζί με τον Άδωνι το Τη Υπερμάχω στην Μητρόπολη κι ο πρωθυπουργός επισκέπτεται μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο την Μακρόνησο. Με την πρόταση του Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ η κυβέρνηση στο όνομα της συναίνεσης, το σανίδωσε. Η διεύρυνση όταν πολύ πλατιά λέγεται ξεχείλωμα.

Η κυβέρνηση μοιάζει να παραδίδει την εξουσία για να κρατήσει την κυβέρνηση. Μάταια, μάλλον. Αν η κυβέρνηση εξαρτά τη ζωή της από την πορεία της οικονομίας -που την εξαρτά ελπίζοντας στην ποσοτική χαλάρωση- τότε δεν φτάνει να προσεύχονται από κοινού ο κομμουνιστής κι ο αντικομμουνιστής σε όλες τις Μητροπόλεις. Δεν φτάνει η Υπέρμαχος. Θα χρειαστεί Συμβούλιο των Αγίων …Πάντων. Ή έστω να συναινέσουν όλοι οι υπουργοί στο Eυρω-Συμβούλιο -που έχει περισσότερη εξουσία από τους αγίους.

«Αν δεν βγούμε στις αγορές το 2018, πάμε σε χρεοκοπία». Το λέει ο Χρυσόγονος- βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη. Το λένε όλοι. Το μνημόνιο δεν βγαίνει. Το ότι φταίνε οι «κακοί δικαστές» που τα παιδάκια στους παιδικούς σταθμούς θα χάσουν τα χρήματα από τις άδειες-που είχε η κυβέρνηση πάρει από τους πλούσιους γι΄αυτό το σκοπό- είναι ένα παραμυθάκι της Θείας Όλγας που δεν πιάνει -ούτε στα παιδάκια.

Τι έχει κάνει η κυβέρνηση κοντά στα δυο χρόνια τώρα; Oύτε πρόγραμμα υπήρχε, ούτε σχέδιο. Μόνο μια λίστα δώρων στο Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που έδειχνε πως η κυβέρνηση απεχθάνεται το ρουσφέτι και το πελατειακό κράτος γιατί προτιμά το οργανωμένο μαζικό ρουσφέτι με συλλογικές υποσχέσεις σε κλάδους που στρέφονται εναντίον τους τώρα. Η επιστολή Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους έφτασε, αλλά η απάντηση δεν θα πάει με τα ΕΛΤΑ.

imagehandler

«Να μου κοπεί το χέρι που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο γιος του Μποστ- άλλοτε συνεργάτη της «Αυγής». Με το χειρισμό της στο θέμα των αδειών και της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας -η κυβέρνηση δεν ευτελίζει μόνο την Αριστερά, αλλά και την Πολιτική. Η επιλογή Πολύδωρα έγινε αποδεκτή με θυμηδία. Ήταν αυτός που ήθελε συνεργασία με την «Χρυσή Αυγή» που διόρισε την κόρη του στη Βουλή, που ηγήθηκε της εκστρατείας εναντίον  του Στρατηγού Άνεμου στις πυρκαγιές. Αυτόν βρήκαν;

Oι νέοι φόροι μειώνουν τα έσοδα του κράτους, όπως φαίνεται καθαρά με τα τσιγάρα, τα καύσιμα, τον τουρισμό. Θα χρειαστούν και νέοι φόροι. Δεν βγαίνει. Η κυβέρνηση βρίσκεται απέναντι από τον εαυτό της -το παρελθόν ενός κακού ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούσε το «παλιό καθεστώς» με την υπόσχεση να ξαναφέρει τώρα πια τα πράγματα εκεί που ήταν με το «παλιό καθεστώς».

Ο Τσίπρας εξέφρασε ως πολιτικό σύμβολο τη Γενιά των 700 ευρώ- τη Γενιά των Απέξω, όπως έλεγε ο ίδιος. Τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Γενιά των Παραπέξω. Τη Γενιά των 400 ευρώ. Η όξυνση των σχέσεων με την Ευρώπη και στο εσωτερικό μπορεί να είναι η ηρωική λύση με φόντο τις εκλογές. Αλλά με αυτά που κάνει η κυβέρνηση μπορεί να πέσει πριν προλάβει να πάει σε εκλογές.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Toυ Νίκου Λακόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: