Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Σε μια μεγαλειώδη βραδιά μνήμης και αγώνα εξελίχτηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης με θέμα: " Τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου. Η σφαγή στο Κομμένο της Άρτας".




















Το δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης αποδείχθηκε τελικά μικρό για να χωρέσει το πλήθος των ανθρώπων που γέμισαν τελικά και τους διαδρόμους. Δεν θα αναφέρω ποιοί παραβρέθηκαν γιατί ωχριά μπροστά στη ζωντανή παρουσία δύο εκ των επιζώντων του ολοκαυτώματος του Κομμένου, της Μαρίας Μάλλιου και του Στέφανου Κριτσιμά. Για τα υπόλοιπα θα αφήσω να μιλήσουν οι φωτογραφίες και τα λόγια της επόμενης ημέρας, δύο εκ των συντελεστών της εκδήλωσης, του Αριστομένη Συγγελάκη και της Κατερίνας Μυρτιά.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη Βλαχοπάνο, τον Χρήστο Τούμπουρο, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης για την πρόσκληση και την άριστη οργάνωση και στους πολίτες της Ηλιούπολης, Ηπειρώτες και μη, που κατέκλυσαν χθες το βράδυ το Δημοτικό Θέατρο σε μία σπάνια βραδιά μνήμης και αγώνα, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου. Ο αγώνας για την ανάδειξη και δικαίωση της Θυσίας του Λαού μας κλιμακώνεται! Διεκδίκηση! Όχι εκδίκηση. Δικαιοσύνη και Αποζημίωση!

Κατερίνα Μυρτιά
Θα ήθελα να πω κι από εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ Δημήτρης Βλαχοπάνος,Χρήστος ΤούμπουροςAristomenis Syngelakis για τη μεγάλη τιμή να είμαι κι εγώ στη μεγαλειώδη πραγματικά χθεσινή βραδιά. Ένα μεγάλο μπράβο στο Σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης για το έργο και τη δυναμική του.Πραγματικά αυτή την πανστρατιά που είδα εγώ προσωπικά δεν την έχω δει σε άλλο σύλλογο.Το βιβλίο "Αγαπημένη μου αδερφή Άλεξ" του Δημήτρη Βλαχοπάνου είναι πολλά περισσότερα από ένα ιστορικό μυθιστόρημα κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και χθες. Είναι κατάθεση ψυχής και μνήμης αλλά και σπουδαίο κληροδότημα για τους επόμενους. Κυρίως όμως ήθελα να πω ακόμα ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους διοργανωτές για το συγκλονιστικό τέλος της βραδιάς με την ηθική βράβευση των δυο αυτών ανθρώπων. Είναι σπουδαίο να τιμάς τους ανθρώπους εν ζωή.

Εμείς ευχαριστούμε τους Αριστομένη Συγγελάκη, Κατερίνα Μυρτιά, Δημήτρη Βλαχοπάνο, ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ και όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης για την εξαίρετη βραδιά και την άριστη φιλοξενία που μας πρόσφεραν.
Χρήστο Τούμπουρε είσαι άπαιχτος και σαν συγγραφέας και σαν σκηνοθέτης και σαν συντονιστής.Περιμένουμε και άλλα από εσένα. 
Τα συγχαρητήριά μου !!!!

Χριστόφορος Ευθυμίου






























































































































































































Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: