Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Κλιμακώνεται η ένταση στη Χιμάρα, σε εξέλιξη διαδήλωση

Κλιμακώνεται η ένταση στη Χιμάρα, με εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής να μένουν συγκεντρωμένοι μπροστά από το δημαρχείο της πόλης και να δηλώνουν αποφασισμένοι να δημιουργήσουν ανθρώπινες αλυσίδες προστασίας γύρω από τα κτίρια που προορίζονται για κατεδάφιση.
Ο νέος κύκλος έντασης ξεκίνησε ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, όταν είκοσι οικογένειες έλαβαν ειδοποιητήρια να εκκενώσουν τα σπίτια τους προκειμένου να ακολουθήσει η κατεδάφιση.
Η χλιαρή παρέμβαση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, μάλλον δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα καθώς τόσο η Κυβέρνηση Ράμα όσο και ο τοπικός δήμαρχος Γεώργιος Γκόρος, στον οποίο έχει δοθεί ελληνική υπηκοότητα δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο σχέδιο οικοδομικής ανασυγκρότησης της περιοχής.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που υφαρπάζει τις περιουσίες των Ελλήνων που ζουν στην Χιμάρα και τις μετατρέπει σε τουριστικά φιλέτα στα οποία είναι έτοιμα να επενδύσουν διάφορα κέντρα της Αλβανίας.
Κοντά στους κατοίκους της Χιμάρας που διαδηλώνουν βρίσκονται και κάτοικοι από άλλα χωριά της περιφέρειας Αυλώνας οι οποίοι κατέφθασαν με λεωφορεία ως ένδειξη συμπαράστασης απέναντι στα συμφέροντα της αλβανικής κυβέρνησης και του δημαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: