Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ηπειρωτική Συσπείρωση : Ενημερωτικό Δελτίο για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής της 18ης Οκτωβρίου 2016


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. της 18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Την Τρίτη 18/10/2016, συνεχίστηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. που ξεκίνησε που ξεκίνησε πριν από ένα ολόκληρο μήνα, στις 21/9 συνεχίστηκε στις 6/10 για να διακοπεί ξανά, για να συνεχισθεί χθες και να διακοπεί και πάλι, για να συνεχισθεί άγνωστο πότε!
Υπενθυμίζουμε ότι στις 6/10, άνοιξε η συζήτηση για τον πολιτιστικό προγραμματισμό της περιόδου 2016-2017. Μετά από παρουσίαση σχετικής εισήγησης του Εφόρου Πολιτισμού, διαπιστώθηκε η ανάγκη επανεξέτασης της και εμπλουτισμού με την ουσιαστική και, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Επιτροπής, συλλογική περαιτέρω επεξεργασία σειράς θεμάτων που άπτονται του περιεχομένου και των οργανωτικών, οικονομικών παραμέτρων των εκδηλώσεων.
Έτσι, για την προετοιμασία της συνεδρίασης του ΔΣ, συναντήθηκε την Τρίτη 11/10 ομάδα μελών του ΔΣ υπό τον έφορο πολιτισμού με άλλους συμπατριώτες και την Δευτέρα 17/10 έγινε συνεδρίαση της πολιτιστικής επιτροπής. Στις συναντήσεις αυτές, οι σύμβουλοι της Η.Σ. έφεραν για πολλοστή φορά στο επίκεντρο της συζήτησης την ανάγκη να εξεταστούν τα ζητήματα του προγραμματισμού στο πνεύμα των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης, που ως αποτέλεσμα μιας μακράς και επίπονης διεργασίας εξέτασης της πορείας της ΠΣΕ, κατέληξε ΟΜΟΦΩΝΑ στο περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα του προγραμματισμού. Τονίσαμε ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος με τις ευκαιριακές και κατά περίπτωση συζητήσεις και ότι το ΔΣ και και συνεπώς η πολιτιστική επιτροπή πρέπει να σκύψουν στην υλοποίηση αυτών των αποφάσεων.
Δυστυχώς, ο Έφορος Πολιτισμού προσήλθε στη χθεσινή συνεδρίαση παρουσιάζοντας μια εισήγηση που, από όσα είχαν αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση, διατηρεί ουσιαστικά μόνο την Πίτα του Ηπειρώτη και η οποία σχεδόν εξαντλεί τον όποιο αυτοτελή πολιτιστικό προγραμματισμό της Π.Σ.Ε. μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση! Όλα τα άλλα είτε απλά ματαιώνονται, είτε παραπέμπονται σε ένα άδηλο μέλλον, είτε αποσιωπούνται και ούτε καν αναφέρονται, σαν να μην είχαν ποτέ αποφασιστεί! Οι προβλέψεις της εισήγησης αποστασιοποιούν τον πολιτιστικό προγραμματισμό από την απόφαση της Γ.Σ., οδηγώντας σε υπαναχώρηση και έπτωση το πολιτιστικό έργο της Π.Σ.Ε., δημιουργώντας ασυνέχεια σε όσα συλλογικά κατακτήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Οι σύμβουλοι της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, σεβόμενοι τις αποφάσεις της ΓΣ, με αίσθηση πατριωτικής ευθύνης απέναντι στη συνέχεια και την επιτυχία του έργου της Πανηπειρωτικής, κατέθεσαν ολοκληρωμένη και αναλυτική πρόταση πολιτιστικού προγραμματισμού, τεκμηριωμένη και εδρασμένη στη διαχρονία της πολιτιστικής δράσης της Π.Σ.Ε., αντάξια του ρόλου της και των αναγκών της οργανωμένης Ηπειρώτικης Αποδημίας. Δεν πρόκειται για μια καινοφανή πρόταση αλλά για την επικαιροποίηση του πολιτιστικού προγραμματισμού όπως ομόφωνα αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση της Πανηπειρωτικής. Μια πρόταση πολιτιστικής δράσης αντάξιας στον κορυφαίο συλλογικό φορέα των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, στο κατώφλι του εορτασμού των 80 χρόνων της Π.Σ.Ε. που θεωρούμε απαραίτητο να κοινωνήσουμε με κάθε συμπατριώτη και για αυτό θα δημοσιοποιηθεί διαδικτυακά (σελίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο facebook) και θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στην πλήρη της ανάπτυξη, όπως παρουσιάστηκε στο χθεσινό Δ.Σ. Κεντρικό άξονα του προγραμματισμού αποτελεί η ανάγκη να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της ενεργούς συμμετοχής των σωματείων μελών της ΠΣΕ, να αγκαλιάζει όλο το φάσμα της πολιτιστικής δράσης της Ηπειρωτικής αποδημίας και να είναι αφιερωμένος στα 80 χρόνια από την ίδρυση της ΠΣΕ.
Την πρόταση αυτή ο πρόεδρος
ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΣ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ!!!
Η «Ηπειρωτική Συσπείρωση», θεωρώντας ουσιαστική ανάγκη τη δημόσια ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Δ.Σ. και στη ζωή της Π.Σ.Ε., θα συνεχίσει την τακτική ενημέρωση των αποδήμων Ηπειρωτών, των Αδελφοτήτων, των Συλλόγων και των Ομοσπονδιών.
Καλούμε τους απόδημους Ηπειρώτες,
τα μέλη των ΔΣ των Αδελφοτήτων, των Ενώσεων, των Ομοσπονδιών σε
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 στις 7μμ
Στη μεγάλη αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
Κλεισθένους 15, 7ος όροφος

Ενημέρωση, προοπτική, κοινή δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια: