Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Οι πατεράδες πρόσφυγες: Κουβαλώντας τα παιδιά τους μακριά από τον κίνδυνο

dads

Μερικοί από τους μπαμπάδες που αξίζουν ιδιαίτερη αναγνώριση την Ημέρα του Πατέρα είναι εκείνοι που κάθε μέρα ρισκάρουν τις ίδιες τους τις ζωές για να προστατέψουν τα παιδιά τους και να ανακαλύψουν ένα ασφαλέστερο μέλλον για εκείνα.

Ο πόλεμος και η αστάθεια σε χώρες όπως είναι η Συρία και το Ιράκ έχουν ωθήσει εκατομμύρια ανθρώπους στο να μαζέψουν μερικά υπάρχοντα και να φύγουν με τα παιδιά τους στην αγκαλιά.
Οι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν απίστευτες κακουχίες όταν αφήνουν τα σπίτια τους - οι λαθρέμποροι που τους χρεώνουν χιλιάδες δολάρια για μία θέση σε μία σωσίβια λέμβο προς την Ευρώπη, οι καταυλισμοί προσφύγων όπου ζουν έξω στην βρωμιά, και οι μηδαμινές πιθανότητες να τους δοθεί άσυλο σε μία ασφαλής χώρα. Και αυτά είναι μόλις μερικά από τα προβλήματά τους. 
Μέσα από τις δυσκολίες, αυτοί οι πατέρες επιδεικνύουν τεράστιο θάρρος και στωικότητα, όλα στο όνομα της προσφοράς μίας καλύτερης ζωής στις οικογένειές τους.
Δείτε παρακάτω μερικές από τις συγκινητικές στιγμές που συνέλαβε η κάμερα με μπαμπάδες να προστατεύουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια αυτού του επικίνδυνου και τρομακτικού ταξιδιού: 

  • Ένας Σύριος πρόσφυγας κρατάει το παιδί του καθώς προσπαθεί να απομακρυνθεί από μία λέμβο στη Λέσβο,
    αφότου διέσχισε ένα μέρος του Αιγαίου από την Τουρκία.

  • Ο Σύριος πρόσφυγας Saad κοιμάται δίπλα στην 10 ημερών κόρη του, Yasmine, η οποία γεννήθηκε σε ένα ελληνικό νοσοκομείο στην Ειδομένη.

  • Ένας Σύριος πρόσφυγας κρατάει την κόρη του που είναι σκεπασμένη με μία κουβέρτα, αφότου τους διέσωσαν στα ανοιχτά της θάλασσας, καθώς φτάνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

  • Ένας Σύριος πρόσφυγας κρατάει το μωρό του καθώς περιμένει σε ένα δρομάκι δίπλα στην παραθαλάσσια πόλη της Τουρκίας, Ντικίλι, αφότου η Τουρκική χωροφυλακή τους απαγόρευσε να πλεύσουν προς τη Λέσβο με λέμβους.

  • Ένας πρόσφυγας από την Υποσαχάρια Αφρική κρατάει το παιδί του ενώ κάθονται στο πλοίο που βοηθάει τους πρόσφυγες στα ανοιχτά της θάλασσας, MV Phoenix, στην πόλη Vibo Valentia.

  • Ένας άνδρας με τον μωρό του περιμένουν σε έναν ακόμη καταυλισμό, αφότου τους ανάγκασαν να φύγουν από την Ειδομένη.

  • Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν Σύριους πρόσφυγες σε ένα πάρτι προς τιμή τους στο North Hudson Islamic Educational Center στην Union City, στο New Jersey.

  • Ένας Σύριος πρόσφυγας σηκώνει στον αέρα την κόρη του μόλις έχουν φτάσει στη Λέσβο στις 18 Σεπτεμβρίου του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: