Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Μαρίνες προτείνει στα παράλια του Ν. Πρέβεζας ο ΣΕΤΕ

sxedio taiped


Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), δημοσίευσε τον Τουριστικό Στρατηγικό Σχεδιασμό για το 2021 και έναν οδικό χάρτη υλοποίησής του, στον οποίο ο Ν. Πρέβεζας έχει την τιμητική του.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ΣΕΤΕ τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να ποντάρει στον τουρισμό σκαφών αναψυχής με τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού δικτύου τουριστικών λιμένων, που θα ωφελήσει αφάνταστα τον τουρισμό της χώρας. Παρουσιάζονται μάλιστα στο Στρατηγικό Σχεδιασμό και ευνοϊκές περιοχές που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν 15-20 Μαρίνες, πέρα από το πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ που περιλαμβάνει 48 Μαρίνες. Ανάμεσα στις περιοχές είναι και τα παράλια του Ν. Πρέβεζας και ενδεχομένως και μέρος της Θεσπρωτίας.

Προτείνει μάλιστα ο ΣΕΤΕ επαφές με τους Δήμους και δημιουργία ΣΔΙΤ, προσφέροντας κατάλληλα προγράμματα ανταμοιβής.
Στόχος είναι η μεγιστοποίηση των συνεργειών ανάμεσα σε έργα ανάπτυξης ακινήτων και παρακείμενων Μαρίνων. Η περιοχή μας μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για να γίνει ανταγωνιστική.
Θυμίζουμε πως ήδη οι εργασίες στον Τουριστικό Λιμένα Πρέβεζας είναι σε εξέλιξη, ενώ έχει αναπτυχθεί μία φιλολογία και για το Δήμο Πάργας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: