Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Πραγματοποιήθηκε αναβίωση του Ηπειρώτικου γάμου, από τους Ηπειρώτικους Συλλόγους της Ανατολικής Αθήνας, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό.

















Αναβίωση Ηπειρώτικου γάμου . Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε η αναβίωση του ηπειρώτικο γάμου στην κεντρική πλατεία Σουρμένων  το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016,  από τους Συλλόγους  Αργυρούπολης, Βύρωνα, Γλυφάδας , Ελληνικού και Ηλιούπολης  τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη (χορηγός και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ) και  με αρωγο τον Δημο Ελληνικου- Αργυρουπολης.



Με τον Δημαρχο  Γιαννη Κωνσταντατο και τους Αντιδημάρχους Θανάση Καλύβα και Βασίλη Κρητικό να δίνουν το παρόν στην εκδήλωση, συνοδευόμενοι από πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων. Παρέστη ακόμη ο πρώην Υπουργός Γεωργίας Μιχάλης Καρχιμάκης.


Από την Πανηπειρωτικη Συνομοσπονδία Ελλάδος  παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος  Κώστας Κωνής και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Παρέστησαν ακόμη η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας Ζωή Ντρούγκα και πολλοί Πρόεδροι Αδελφοτήτων και  Συλλόγων Ηπειρωτών. 

Η άψογη εμφάνιση όσων συμμετείχαν υπό την καθοδήγηση της Ρούλας Χίνου θάμπωσαν με την ερμηνεία και τις πολύχρωμες παραδοσιακές Ηπειρώτικες φορεσιές  το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την πλατεία για να εισπράξουν στο τέλος το παρατεταμένο χειροκροτημα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε στην αναπαράσταση η Ηπειρώτικη κομπανία που έπαιξε παραδοσιακούς ηπειρώτικους σκοπούς,  με τους Γιώργος Κοτσίνης στο κλαρίνο και ερμηνευτές τον Σάββα Σιάτρα και τον Κώστας Λεοντίδη που έπαιξαν και τραγούδησαν σκοπούς του γάμου όπως επίσης και η χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που διηύθυνε ο Βαγγέλης Κώτσου.

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης ακολούθησε ένα γνήσιο ηπειρώτικο γλέντι, που διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Και του χρόνου













Δεν υπάρχουν σχόλια: