Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Αμερικάνικη κινηματογραφική παραγωγή θα "γυριστεί" στον Αχέροντα


Την ευρύτερη περιοχή του Αχέροντα και του Νεκρομαντείου επέλεξε η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών «48 Film Project» με έδρα το Los Angeles, προκειμένου να πραγματοποιήσει τα γυρίσματα της ταινίας "Οι Πύλες του Άδη" (Gates of Hades).
48-FILM-Project-logo
"Οι Πύλες του Άδη" είναι μια μεγάλου μήκους ταινία, ένα ψυχολογικό θρίλερ βασισμένο στην ελληνική μυθολογία και ο χώρος που διαδραματίζεται είναι ο ποταμός Αχέροντας, το Νεκρομαντείο και ο περιβάλλοντας χώρος τους. Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο βραβευμένος Ιταλός σκηνοθέτης Marco Santi, ενώ στόχος είναι να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες του εξωτερικού το 2017 με σκοπό την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.
Οι παραγωγοί της ταινίας έχουν ήδη έρθει σε επαφές με τοπικούς φορείς προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία για να διευκολυνθούν τα γυρίσματα, τα οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.
48project
Να σημειώσουμε πως πίσω από την "48 film project" βρίσκονται δύο Έλληνες, ο ηθοποιός – σκηνοθέτης – παραγωγός Francesco Vitali και ο στενός συνεργάτης του, παραγωγός Chris Siametis (Φραγκίσκος Βιτάλης & Χρήστος Σιαμέτης), οι οποίοι ζουν και απασχολούνται επι σειρά ετών στο Los Angeles, όπου από το 2010, δημιούργησαν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσα από την οποία κατάφεραν να ενώσουν χιλιάδες κινηματογραφιστές, σκηνοθέτες, παραγωγούς, ηθοποιούς, συγγραφείς και γενικά ανθρώπους με καλλιτεχνικές ανησυχίες από όλο τον κόσμο.
Σκηνοθέτες και διευθυντές φωτογραφίας, όλων των επιπέδων από έμπειρους και καταξιωμένους μέχρι μαθητές σκηνοθεσίας αλλά και αυτοδίδαχτους, δηλώνουν συμμετοχή για να δημιουργήσουν μια μικρού μήκους ταινία σε μόλις 48 ώρες. Στο 48FILM International short film Festival, συμμετέχουν κινηματογραφιστές από περισσότερες από 130 πόλεις και χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Οι 15 νικήτριες συμμετοχές, προβάλλονται κάθε χρόνο, στο Directors Guild of America, ενώ όσοι νικητές συμμετέχουν στο 48FILM Screening and the Awards Ceremony στο DIRECTORS GUILD OF AMERICA κερδίζουν το «εισιτήριο» για την διεθνή καταξίωση.
Επίσης στους μεγάλους νικητές δίνεται ως χρηματικό έπαθλο, αρχικό κεφάλαιο $100.000 (budget) , για να γυρίσουν μία μεγάλη μήκους ταινία, την επόμενη χρονιά.
Η νικήτρια ταινία του 2015 "CLARA" προέρχεται από την γειτονική Ιταλία και οι συντελεστές της, έλαβαν $100,000 αρχικό budget, για να γυρίσουν μία μεγάλου μήκους ταινία φέτος στην Ελλάδα με ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κάστ και αυτοί επέλεξαν τα γυρίσματα να πραγματοποιηθούν στον Αχέροντα. 
Μάλιστα ο Φραγκίσκος Βιτάλης σε συνέντευξή του στο passiontheater.gr υπογράμμισε πως ο περσινός νικητής Marco Santi τώρα ετοιμάζει την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους σε παραγωγή του 48Projects Inc. , έχει εξασφαλίσει ήδη διανομή, καστ και ετοιμάζεται να γυρίσει ένα καταπληκτικό θρίλερ.
(ρεπορτάζ με στοιχεία από το culturenow.gr και το passiontheater.gr)
http://www.atpreveza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: