Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Η Πρέβεζα γιόρτασε τη Μουσική στο Ρωμαϊκό Ωδείο με το Μουσικό Σχολείο!

YDXJ1303

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα μοναδικό χώρο, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που για πέντε ημέρες έβαλαν την Πρέβεζα σε διαφορετικούς ρυθμούς.


13522822 534897150029224_7573503153068675118_o


Το Ρωμαϊκό Ωδείο άνοιξε και πάλι τις πύλες του μετά από αρκετά χρόνια, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου και το απόγευμα της Τετάρτης «φιλοξένησε» μια ιδιαίτερη παράσταση από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, που ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη.

IMG 2407

Στο πρώτο μέρος, η συμφωνική ορχήστρα του σχολείου ερμήνευσε μοναδικές συνθέσεις που απορρέουν, σχετίζονται ή παραπέμπουν στο όνειρο, σε μια παράσταση με τίτλο: «όνειρο και μουσική [ερμηνεία]».

IMG 2410

Υπεύθυνος διδασκαλίας ήταν ο καθηγητής κ. Τάσος Κολυδάς, ενώ στη συμφωνική ορχήστρα έπαιξαν οι μαθητές: Νεφέλη Αναγνωστάκη, Βασιλική Απέργη, Γιάννης Βαραμπούτης, Απόστολος Βερύκιος, Μάγδα Βερυκίου, Γιώργος Γαϊτανάρος, Παρασκευή Γεωργίου, Τάνια Γκρόιντα, Γιάννης Δημουλιάς, Χριστίνα Ζωγοπούλου, Αδαμαντία Θεοφάνους, Ευαγγελία Θεοφάνους, Δημήτρης Καράμπελας, Έλλη Κουτρούμπα, Βασίλης Κυρίτσης, Παναγιώτης Μέξης, Νάνσυ Μηλίγκου, Θανάσης Μπάκος, Εύη Μπέλλου, Γιώργος Μπούρας, Μαρίνα Νούσια, Δημήτριος Πάκος, Άκης Παπαδιώτης, Βαρβάρα Παπακωνσταντίνου, Μελίνα Παπασταύρου, Σταύρος Πρέντζας, Παναγιώτης Ροπόκης, Ευαγγελία Σακκά, Κατερίνα Σαρδελή, Αλέξανδρος Σισμανίδης, Φίλιππος Σισμανίδης, Χριστίνα Σκαμνέλου, Βαγγέλης Σόφης, Δήμητρα Σοφιανού, Τζόσουα Σπυράλατος, Αλεξάνδρα Σταύρακα, Βασιλική Σύκου, Ελένη Τέφα, Αλίκη Τσόκα, Χριστίνα Φιφή, Μαρία Χατζηαθανασίου.

IMG 2486

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου παρουσίασαν μια αφήγηση της αιώνιας ανθρώπινης ιστορίας, μέσα από παραδοσιακά τραγούδια με συνοδεία λαούτου, βιολιών, κλαρίνου, λύρας και κρουστών. Ο τροχός της μοίρας, ο πόλεμος, ο θάνατος, το πένθος, η γέννηση κ.α. «πέρασαν» μέσω των στίχων και της μουσικής από τη σκηνή της Αρχαίου Ωδείου, σε μια παράσταση που βασίστηκε στο αιώνιο και μοναδικό τρίπτυχο Γέννηση-Έρωτας-Θανατος, που σημαδεύει και ταλανίζει την ανθρώπινη ζωή από αρχής υπάρξεως του ανθρώπου.

IMG 2499

Στην παράσταση συμμετείχαν:
Ορχήστρα
στο κλαρίνο ο Γιάννης Σιάρκος
στο λαούτο ο Τάσος Πατσιάς
στο βιολί η Αδαμαντία Θεοφάνους
και η Ευαγγελία Θεοφάνους
στη λύρα Πόντου ο Γιάννης Ζήγος
στο νταούλι ο Γιώργος Ζήγος
στο τουμπελέκι ο Αλέξανδρος Σιάρκος
Σόλο τραγούδι
Τάσος Πάκος, Χριστίνα Ζάκα, Ευρύκλεια Τσίμα 
Χορωδία
Ευαγγελία Ζήση, Οσεάν Δρόσου, Νικήτας Μπινέρης, Ηλίας Βερζανλής, Στεφανία Τσίμα, Βασίλης Τσούτσης, Γιώργος Παππάς, Μάριος Πρέντζας, Ιωάννα Παπίρη, Αννίτα Κάλθι, Λάμπρος Βέλιος, Μένια Βασιλάκου, Μυρτώ Κωστόγιαννη, Μυρτώ Τζόκα, Φιλιώ Πουτέτση, Ιουλία Τσίμα, Λάμπης Ζέκιος, Κλεοπάτρα Γεώργα, Ναυσικά Ματέρη, Κώστας Παππάς, Γιάννης Ωρολογάς, Ζωή Μπέλλου, Μαριάννα Βερυκίου.

Πρόσωπα του έργου

Άνδρας ο Μιχάλης Μπάκος, Γυναίκα η Νεφέλη Βερυκίου,
Νύφη η Ελεονώρα Τουμανίδη
Ομάδα ηχοληψίας
Κώστας Φώτος, Βάσω Κατωγιάννη
Σκηνοθετική επιμέλεια : Κοσμάς Μαρκής
Μουσική επιμέλεια : Κατερίνα Μαυροδή

IMG 2356

Σημαντική για την επιτυχία της εκδήλωσης ήταν η συνδρομή της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως αρνητικά σχολιάστηκε το γεγονός πως δεν υπήρχε τροχαία για να ρυθμίσει την κυκλοφορία στο σημείο, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί έγκαιρα από τους διοργανωτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: