Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Η γαλάζια σημαία δεν κυματίζει στην πλαζ της Κυανής Ακτής. Τι λέει επ' αυτού η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας;





Εν μέσω τουριστικής περιόδου και με περίσσια προβολή των Γαλάζιων σημαιών από τον Δήμο Πρέβεζας, διαπιστώσαμε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται ή όπως κάνουν πως δεν βλέπουν ορισμένοι.

Την στιγμή που γίνεται αγώνας για την προβολή του τουριστικού μας προϊόντος ενώ παράλληλα η Κυβέρνηση ξεπουλά σπιθαμή προς σπιθαμή την ελληνική γη, πλήν των ακτών και των μνημείων, βλέπουμε πως στις δικές μας ακτές κυριαρχούν άγραφοι νόμοι, των οποίων ο νομοθέτης αγνοείται.
Στην πολυσύχναστη παραλία της Κυανής Ακτής εδώ και μέρες, καταγγέλθηκε πως δεν κυματίζει γαλάζια σημαία.. Επισκεφθήκαμε την Κυανή Ακτή και διαπιστώσαμε πως ο ιστός της γαλάζιας σημαίες βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος, και πλησίον του έχουν εγκατασταθεί ξαπλώστρες και ομπρέλες από το παρακείμενο καφέ. 
Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο υπαίτιος για την πτώση του ιστού, πλήν όμως οι πολίτες εκφράζουν ερωτηματικά για την έκταση που έχει νοικιάσει ο ιδιοκτήτης του Cafe στην Κυανή Ακτή καθώς οι ξαπλώστρες κοντεύουν να εξαφανίσουν την παραλία στο συγκεκριμένο σημείο αφού καταλαμβάνουν και τον μικρό μόλο που βρίσκονταν η γαλάζια σημαία. 
Ερωτήματα εκφράστηκαν επίσης από συμπολίτες για τον διάδρομο ΑμεΑ ο οποίος είναι διπλωμένος στο τέλος του και δεν καταλήγει στη θάλασσα όπως επίσης και για την χημική τουαλέτα που βρίσκεται αρκετά μέτρα μακριά από το πολυσύχναστο σημείο.
Αναμένουμε από την Δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει άμεσα την εικόνα της Κυανής Ακτής η οποία είναι δημόσια και όχι ιδιωτική παραλία. Αρκετοί συμπολίτες επιθυμούν να κάνουν το μπάνιο τους χωρίς να πληρώσουν για ένα καφέ ή ένα νερό και με αυτό ως δεδομένο, θα πρέπει να ερευνηθεί ο χώρος που έχει καταληφθεί από το Καφέ, ώστε να μην υπάρχουν και αμφιβολίες από την τοπική κοινή γνώμη και να αποκατασταθεί η αλήθεια.
Αποκαρδιωτική είναι και η εικόνα του δάσους της Κυανής Ακτής που έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο πάρκινγκ αυτοκινήτων διότι δεν υπάρχει ο ξύλινος φράχτης. Θα πρέπει να πούμε πως υπάρχουν διαβεβαιώσεις εκ μέρους Αντιδημάρχων πως θα τοποθετηθεί νέος φράχτης, στο ίδιο στυλ με τον προηγούμενο, χωρίς όμως ωστόσο να έχουμε δει την παραμικρή εργασία μέχρι σήμερα και βρισκόμαστε τέλη Ιουνίου.
Θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή, μετά τον θόρυβο και τις κινητοποιήσεις για την Κυανή Ακτή να δίνει περισσότερη προσοχή ως προς την εικόνα της και όχι να αποτελεί έρμαιο ιδιωτών οι οποίοι πιθανόν να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν για τις «παρεμβάσεις» τους.
Γενικότερα διακρίνουμε μια νωχελική στάση των Αυτοδιοικητικών ως προς το θέμα Κυανή Ακτή και την στιγμή μάλιστα που έλαβε γαλάζια σημαία η οποία δεν κυματίζει.
Οι συμπολίτες εκφράζουν την απογοήτευσή τους τονίζοντας ότι εν μέσω θέρους θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα για την πιο κεντρική παραλία του Δήμου μας.

Άρης Τσελίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: