Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Η εντεκάδα των χειρότερων μαϊντανών της φάσης των ομίλων του Euro... Γκούφηδες, στυλιάρια και βεντέτες σε αναχρονιστική διάταξη 3-5-2



Η φάση των ομίλων τελείωσε για το φετινό Euro και φτάσαμε αισίως στη φάση των 16, όσους δηλαδή είχαν όλα τα προηγούμενα Euro. Στα θετικά οι προκρίσεις Ιρλανδών, Βορειοϊρλανδών και Ισλανδών, στα αρνητικά οι χουλιγκανισμοί, ο αποκλεισμός του ομόψυχου έθνους της Αλβανίας στις λεπτομέρειες και η πρόκριση του Κριστιάνο Ρονάλντο ως τρίτου καλύτερου τρίτου.


1413357535384_wps_44_epa04447062_Albanian_socc

Κάποιοι παίκται πήγανε πολύ καλά, κάποιοι εξέπληξαν θετικά, άλλοι πάλι στείλανε προπονητές και οπαδούς στον κουβά. Πάντα μας άρεσαν πολύ τα αφιερώματα στους τελευταίους, οπότε και σας παρουσιάζουμε τις προσωπικές πας επιλογές για την 11άδα μαϊντανών των ομίλων του φετινού Euro. Άποψή μας, έτσι; Στην εξαιρετικά ανασυγχρονιστική διάταξη του 3-5-2 (3-5-1-1):

ΤΕΡΜΑΤΟΦΑΣΟΥΛΑΣ: Ciprian Tatarusanu (ROM) Ο κορυφαίος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής για τη χρονιά που πέρασε δε δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τον τίτλο του αυτόν με τις γκάφες του. Και, εντάξει, το γκολ του Giroud με τη Γαλλία μπορεί να ταν και φάουλ, το γκολ του Sadiku από την Αλβανία βρώμισε Erwin Lemmens.

giphy (7)

ΣΕΝΤΡΑ ΜΠΑΚ 1: Sergei Ignasevitch (RUS) Σκέτη απογοήτευση τα σέντερ μπακ  της Ρωσίας, η άμυνα της Ρωσίας, ευρύτερα, η Ρωσία, σε τελική ανάλυση. 2 μπαλάκια από τη Σλοβακία των Mak και Weiss και 3μπαλο από την πρωτάρα Ουαλία. Και γιατί Ignasevich; Γιατί είναι ο πρώτος παίχτης που μας έρχεται σταθερά στο μυαλό, όταν σκεφτόμαστε Εθνική Ρωσίας, 10 και χρόνια τώρα.

Pemegang-Caps-Terbanyak-Timnas-Rusia-Sergei-Ignashevich-682x360

ΣΕΝΤΡΑ ΜΠΑΚ 2: Aleksandar Dragovic (AUT) Αποβολή με 2 κίτρινες στην εφιαλτική πρεμιέρα με Ουγγαρία, χαμένο πέναλτι στον "τελικό" με την Ισλανδία, και, κάπως έτσι, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αυστρίας έγινε ένας από τους λόγους που οι αήττητοι στα προκριματικά Κεντροευρωπαίοι πατώσανε στον 6ο όμιλο.

0cc2b2ea1c1a67a1fc17c0a21f67a05b42683262


ΣΕΝΤΡΑ ΜΠΑΚ 3: Loukas Vyntra (GRE) Γιατί πάντα φταίει και ο Λουκάς.

vyntra1

ΠΟΞ ΤΟΥ ΠΟΞ ΜΕΣΟΣ: Roman Shirokov (RUS) Ρε δε βλεπόταν, λέμε, η Ρωσία, Euro ήρθαμε να δούμε, όχι ομηρικές μάχες Football League. Κι άμα φτάνουμε να συγκρίνουμε την Αρκούδα με το συμπαθή Εθνικό Γαζώρου, και στο κέντρο έχουν κάνει κάτι λάθος.

492431514

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ: Paul Pogba (FRA) Το ταλέντο του γνωστό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Γι' αυτό, άλλωστε, και περίμεναν όλοι κάτι παραπάνω από τον επιτελικό μέσο της Γαλλίας σε αυτό το Euro, εκτός από την αστοχία και τις αλλεπάλληλες γλιστριές σε κάθε γωνιά του γηπέδου. Ευτυχώς που έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι το τέλος.


ΜΗ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΔΕΞΙΟ ΕΞΤΡΕΜ: Raheem Sterling (ENG) Wonderkid στη Liverpool, 40+ πεταμένα μύρια για τη City. Κάποιοι λέγανε πως βιαζόμασταν με την περίπτωσή του και πως έπρεπε να περιμένουμε. Ε, αν δεν έβγαινε να μπει ο Sturridge με την Ουαλία, αυτή τη στιγμή μπορεί να χαμε βιώσει μια πρώτη γεύση από Brexit. Κυρίες και κύριοι, ο Άγγλος Γιαννιώτας:

1364064065968,0

ΜΗ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ: Yevhen Konoplyanka (UKR) Κάτοχος του φετινού Euro, το "10" το καλό της εθνικής και η μεγαλύτερή της ελπίδα για πρόκριση στους 16. Έστω ως καλύτεροι 3οι. Τίποτα ο Konoplyanka, τίποτα και η Ουκρανία. Μηδέν πόντοι, μηδέν γκολ στο ενεργητικό τους, μηδέν ολοστρόγγυλο. Ευγένιε, μια άλλη φορά. Εμείς, πάντως, δε στεναχωρηθήκαμε κιόλας.

Ukraine's midfielder Yevhen Konoplyanka reacts after missing a chance to score during the 2014 FIFA World Cup qualifying play-off first leg football match between Ukraine and France at the Olympic Stadium in Kiev on November 15, 2013. AFP PHOTO / FRANCK FIFE

RAUMDEUTER-ΛΕΥΤΕΡΟΣ: Thomas Mueueueueller (GER) Ουδέποτε ήταν ο φαντεζί παίκτης, ο ντριμπλαδόρος, ο τεχνίτης. Πάντα κυνικά αποτελεσματικός σε βαθμό αηδίας, ωστόσο. Όχι, όμως, και σε αυτό το Euro. Τουλάχιστον για την ώρα.

3eda9

ΚΙΛΕΡ: Zlatan Ibrahimovic (SWE) Εδώ δε χωράνε κοροϊδευτικά. Νέτη σκέτη απογοήτευση για την τελευταία παρουσία του Zlatan σε τέτοια διοργάνωση. Άδοξο και άσφαιρο φινάλε με μια πολύ κατώτερη του μετρίου Σουηδία. Κρίμα.

Republic-of-Ireland-v-Sweden-Euro-2016-Group-E

Α, και αναπληρωματικοί: Joe Hart (ENG), Tomas Sivok (CZE), David Alaba (AUT), Jaroslav Plasil (CZE), Harry Kane (ENG), Cristiano Ronaldo (POR), Robert Lewandowski (POL)





Δεν υπάρχουν σχόλια: