Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Tο Πολυστάφυλο ζει και να αναπνέει στους ρυθμούς του 2ου αγώνα Ορεινού Τρεξίματος (MTRUN) αλλά και του 1ου αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας (ΜΤΒ),


2nd Polistafilo MTB & MTRUΝ

Στους ρυθμούς του 2
ου αγώνα Ορεινού Τρεξίματος (MTRUN) αλλά και του 1ου αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας (ΜΤΒ), ζει και να αναπνέει το Πολυστάφυλο Πρέβεζας, αλλά και όλος ο Δήμος Ζηρού και η ευρύτερη περιοχή της Λάκκας Σουλίου.
Με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυσταφυλιτών και με τη στήριξη του Δήμου Ζηρού θα διοργανωθούν οι 2οι αγώνες Ορεινού Τρεξίματος (MTRUN) το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18:00 από την πλατεία του χωριού. Το μήκος της διαδρομής είναι 15 χιλιόμετρα και το θετικό υψομετρικό προφίλ 650 μέτρα.
Επίσης την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 και ώρα 10:00 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση για το αγώνισμα της Ορεινής Ποδηλασίας 33 χιλ. (MTB) με αφετηρία και τερματισμό τον Αχέροντα ποταμό, το σημείο όπου στις 12 Αυγούστου το βράδυ έχει προγραμματιστεί να διοργανωθεί το περίφημο ACHERON RIVER PARTY. Η διαδρομή είναι μήκους 33 χιλ. με θετικό υψομετρικό προφίλ 1.280 μέτρα και περιλαμβάνει κατά το μεγαλύτερο μέρος μονοπάτια μέτριας τεχνικής δυσκολίας.
Οι αγώνες είναι OPEN και μπορούν να λάβουν μέρος σύλλογοι, ομάδες και μεμονωμένοι αθλητές. Οι δύο διαδρομές είναι μικτές: κυρίως μονοπάτια δασικοί δρόμοι, διάσχιση του μυθικού ποταμού Αχέροντα και ελάχιστα συνδετικά σημεία με άσφαλτο. Το τερέν είναι κυρίως χωμάτινο με φυσική σκίαση λόγω του πυκνού δάσους και με συνεχόμενη εναλλαγή του υψομετρικού προφίλ.
Οι απονομές θα γίνουν την αντίστοιχη μέρα για το κάθε αγώνισμα και θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι. O πρώτος Κύπελλο και μετάλλιο, οι άλλοι δύο μετάλλιο κατάταξης, ενώ μετάλλιο συμμετοχής θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει πριν τον αγώνα να υπογράψουν ειδική δήλωση ότι είναι απόλυτα υγιείς και ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη. Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχουν σταθμοί υδροδοσίας, ιατρική κάλυψη και βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης θα υπάρχει υποστήριξη από εθελοντές ιατρούς, φυσικοθεραπευτές και εθελοντές διασώστες! Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγών των διαδρομών και των όρων διεξαγωγής των αγώνων. Θα υπάρχει φωτογραφική κάλυψη και όλες οι φωτογραφίες θα διατεθούν δωρεάν! Μετά τις απονομές θα ακολουθήσει δωρεάν pasta party για όλους. Για τους αθλητές που θέλουν να διανυκτερεύσουν διατίθενται δωρεάν δύο κατασκηνωτικοί χώροι (Camping) με ντους και τουαλέτα.
Εγγραφές: μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στη σελίδα στο Facebook: 2nd Polistafilo MTB & MTRUN μέσω e-mail: polistafilomtb@yahoo.gr (αναγράφοντας: όνομα, ηλικία, σύλλογο, τηλέφωνο, διεύθυνση) ή τηλεφωνικά: 6977356003 (Καρζής Κων/νος).
Ο Σύλλογος Πολυσταφυλιτών Πρέβεζας ζητάει την στήριξη χορηγών αλλά και εθελοντών προκειμένου οι αγώνες να έχουν την μέγιστη δυνατή επιτυχία, κάτι που συνέβη και πέρυσι.
Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν είτε χορηγικά είτε με την εθελοντική τους προσφορά τους αγώνες, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο e-mail: Polistafilomtb@yahoo.gr, αλλά και τηλεφωνικά επικοινωνώντας με τον συντονιστή των αγώνων Καρζή Κώστα στο τηλέφωνο: 6977 356003.

Οι κατηγορίες για τα δύο αγωνίσματα MTRUN & MTB είναι:
ΓΕΝΙΚΗ:

ΑΝΔΡΩΝ:
Εφήβων
Α1 18 -29
Α2 30 – 39
Α3 40-49
Α4 50 και άνω
ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
Νεανίδων
Α1 18 -29
Α2 30 – 39
Α3 40-49
Α4 50 και άνω
  • Έφηβοι μπορούν να τρέξουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα και εφόσον γνωρίζουν το άθλημα και διαθέτουν πολύ καλή φυσική κατάσταση.
  • Απαραίτητη η χρήση κράνους για τους αθλητές της Ορεινής Ποδηλασίας.
Η διαδρομή του Ορεινού Τρεξίματος με το υψομετρικό προφίλ.

Η διαδρομή της Ορεινής Ποδηλασίας με το υψομετρικό προφίλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: