Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

H θεατρική παράσταση-κωμωδία «Η ασπίς και το συμπόσιο», στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, στις 6 Ιουλίου 2016!

«Η ασπίς και το συμπόσιο» στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης στις 6 Ιουλίου!


«Η ασπίς και το συμπόσιο», μια μεγάλη υπερπαραγωγή της εταιρείας «Ανθός», ξεκινάει ένα μαγευτικό καλοκαιρινό ταξίδι σε περισσότερους από 20 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

H-ASPIS-KAI-TO-SYMPOSIO-TASOS-PALANTZIDHS-DHMHTRHS--------------PIATAS 2


Την μεταγραφή και την απόδοση των έργων του Μενάνδρου και του Λουκιανού, που παρουσιάζονται σαν μια ενιαία παράσταση στα νέα ελληνικά έκαναν ο Χριστόφορος Χριστοφής (Μένανδρος) και ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος (Λουκιανός). Μια διαχρονική σάτιρα «φιλοσοφίας και φιλοσόφων», που έρχεται από το χθες και φτάνει στο μέλλον με μια αναγκαστική στάση στο παρόν. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Δημήτρης Πιατάς, ο Τάσος Παλατζίδης και ο Γιάννης Σαμσιάρης μαζί με έναν πολυπληθή θίασο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Χριστόφορος Χριστοφής (Μένανδρος) και ο Γιώργος Παπαθεοδώρου (Λουκιανός).
Για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα υπάρχει υποδομή από την παραγωγή, έτσι ώστε σε όλα τα θέατρα που θα παρουσιαστεί η παράσταση, να μπορούν να την παρακολουθήσουν ΑΜΕΑ. Θα υπάρχει
ταυτόχρονη διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα για κωφούς και ακουστική περιγραφή για τυφλούς καθώς και υπότιτλοι. Ο πολιτισμός ανήκει σε όλους και έχουν δικαίωμα σε αυτόν όλοι οι συμπολίτες μας.

H-ASPIS-KAI-TO-SYMPOSIO 2

Λίγα λόγια για το έργο:
Πρόκειται για μια αρχαία κωμωδία ύφους, ήθους και σαρκασμού του ελληνισμού και των Ελλήνων, που αν και γνωρίζουν το καλό, πράττουν το ανάποδο κατά τη σωκρατική «ακρασία»! Είναι μια θεατρική παράσταση που επιχειρεί να ερμηνεύσει τα σημερινά δεινά ως σύνδρομο των αρχαίων παθών μας, προσφέροντας όχι μόνο αβίαστο γέλιο αλλά και μια γλυκόπικρη αίσθηση στους θεατές που συμπράττουν διαδραστικά σε όλη τη διάρκεια του έργου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Χριστοφής - Γιώργος Παπαθεοδώρου
Απόδοση κειμένου: Χριστόφορος Χριστοφής (Μένανδρος) - Παναγιώτης Δημητρόπουλος (Λουκιανός)
Χορογραφία: Έρση Πίττα
Μουσική: Νίκος Πλατύραχος
Σκηνικά και κοστούμια: Χρήστος Ανδριόπουλος
Φωτισμός: Τάκης Ποδαρόπουλος

H-ASPIS-KAI-TO-SYMPOSIO-GIANNHS-SIAMSARHS--------------XOROS 2

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Γιάννης Σιαμσιάρης, Γιάννης Παπαθύμιος, Αλέξης Μαρτζούκος, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Κωνσταντίνα Σπάθη, Κέλλυ Νικηφόρου, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Παναγιώτης Γιωργούλας, Κίμωνας Δούσης, Ελένη Ζαφείρη, Ιουστίνη Ματσιάσεκ, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Ισμήνη Κυρίτση
Παραγωγή: Ανθός- Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης»
Την παράσταση έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κωφοί και τυφλοί...
Διερμηνεία νοηματικής: Στράτος Πατρινός
Για τους τυφλούς, υπάρχει και ακουστική περιγραφή.
Η παράσταση «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» Μένανδρου και Λουκιανού, επειδή ακριβώς είναι μοναδική, έχει την υποστήριξη και την αιγίδα των Ε.Ο.Τ., Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού, Εξωτερικών και, φυσικά, της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας και του Συνδέσμου Τυφλών Ελλάδας.

H-ASPIS-KAI-TO-SYMPOSIO

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΤΡΟ ΟΙΝΙΑΔΩΝ) 24 Ιουνίου
ΠΑΤΡΑ (ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ) 26 Ιουνίου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΘΕΤΡΟ ΚΗΠΟΥ) 27 Ιουνίου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΘΕΤΡΟ ΚΗΠΟΥ) 28 Ιουνίου
ΜΕΣΣΗΝΗ (ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ) 1 Ιουλίου
ΗΛΕΙΑ (ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ) 2 Ιουλίου
ΠΡΕΒΕΖΑ (ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ) 6 Ιουλίου
ΚΟΖΑΝΗ (ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ) 9 Ιουλίου
ΑΘΗΝΑ (ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ) 16 Ιουλίου
ΛΑΡΙΣΑ (ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ) 25 Αυγούστου

Δεν υπάρχουν σχόλια: