Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Στη Βουλή παρουσιάστηκε το Αναπτυξιακό σχέδιο της Ηπείρου


LIMANI HGOYMENITSA

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για την πενταετία 2015-2019 της Περιφέρειας Ηπείρου παρουσιάστηκε  σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής.

Την αρχική εισήγηση έκανε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και την κεντρική η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, με την ιδιότητα της υπεύθυνης για τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας. Στη συνεδρίαση παρέστη επίσης η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Εύη Παπανικολάου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε εκτενής αναφορά σε όλες τις δράσεις που ξεκίνησαν ή επιδιώκεται να δρομολογηθούν, ενώ οι κ.κ. Καχριμάνης - Καλογιάννη, απάντησαν και σε ερωτήσεις που τους υπέβαλλαν κυρίως βουλευτές που εκλέγονται στην Ήπειρο. Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η προτεραιότητα που δίνεται από την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, στον οδικό άξονα της Αμβρακίας και στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ενώ στους άμεσους στόχους είναι η κατασκευή  των οδικών συνδέσεων Πεδινής - Κακαβιάς, (για την οποία όπως τονίστηκε είναι ολοκληρωμένες οι μελέτες), της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό (οι μελέτες βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης), η τροφοδοσία της Ηπείρου με Φυσικό αέριο και η προώθηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης. Εκτενείς αναφορές έγιναν επίσης στις δράσεις που θα προωθηθούν για την ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος, είτε μέσω της κατασκευής των βιολογικών καθαρισμών στην παράκτια ζώνη, είτε με την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αστικών Στερεών Απορριμμάτων.
Η συζήτηση «σκιάστηκε» από την αντιπαράθεση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Μωραϊτη, με αφορμή την πρόταση να καθιερωθεί ετήσιο κοινό μνημόσυνο για τα θύματα του Εμφυλίου πολέμου, ώστε να σταματήσουν οι ξεχωριστές εκδηλώσεις που μέχρι σήμερα γίνονται. Πρόταση που προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή, ο οποίος υπεραμύνθηκε των εκδηλώσεων που διοργανώνει ανά την Ελλάδα το κόμμα του για το Δημοκρατικό Στρατό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: