Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ο Παύλος Πολάκης εγκαινίασε νοσοκομείο για αντάρτες στο βουνό

Ο Παύλος Πολάκης με την επίσημη στολή του μπροστά στο «Πολάκειο Νοσοκομείο Βουνού»Ο Παύλος Πολάκης με την επίσημη στολή του μπροστά στο «Πολάκειο Νοσοκομείο Βουνού»

Μια πρόχειρη μονάδα περίθαλψης για όσους τραυματίζονται κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τον κυβερνητικό στρατό εγκαινίασε ο Παύλος Πολάκης στα πλαίσια του προγράμματος «Λεβεντο-Υγεία για Ολους»



Σε μια ακόμα κίνηση που αναμένεται να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και να προκαλέσει πλήθος αντιπαραθέσεων προχώρησε ο αναπληρωτής λεβεντο-υπουργός Υγείας εγκαινιάζοντας το πρώτο «Πρόχειρο Νοσοκομείο του Βουνού» αποκλειστικά για μαυροσκούφηδες και άλλες μονάδες ένοπλων ανταρτών.


Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής ο αναπληρωτής λεβεντο-υπουργός έριξε ο ίδιος τους πρώτους πυροβολισμούς στις λεβεντο-ταμπέλες του νοσοκομείου και στη συνέχεια πυροβόλησε την κορδέλα των εγκαινίων.


Στην ομιλία του δε, τόνισε ότι αποτελεί πολιτική απόφαση του υπουργείου να βοηθηθούν οι αντάρτες που ζουν από την εποχή του εμφυλίου στο βουνό και συνεχίζουν να πολεμούν για την απελευθέρωση της πατρίδας τρομάζοντας τους αστούς κατακτητές και τη διαπλοκή γενικότερα.


Λόγω των δύσκολων συνθηκών του ανταρτοπόλεμου, το νοσοκομείο που στεγάζεται σε μια πρόχειρα στημένη στρατιωτική σκηνή, διαθέτει υποτυπώδη λεβεντο-εξοπλισμό σύμφωνα με τις τελευταίες διεθνείς προδιαγραφές για όλα τα αντίστοιχα νοσοκομεία του είδους.



Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι εγχειρήσεις θα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένα κρεβάτια εκστρατείας ενώ η αποστείρωση των εργαλείων θα επιτυγχάνεται με βραστό νερό και σάλιο (που ως γνωστόν έχει απολυμαντικές ιδιότητες). «Το λεβεντο-νοσοκομείο μας δεν είναι για φλώρους αστούς» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αυστηρός στο συγκεκριμένο θέμα καθώς έκανε σαφές ότι όποιος προδότης γιατρός δεχθεί να περιθάλψει κάποιον που εργάζεται σε κανάλι της διαπλοκής ή γενικότερα κάποιον αστό θα περνάει από λαϊκή πειθαρχική επιτροπή και θα τίθεται αμέσως σε διαθεσιμότητα.

Η κίνηση του Παύλου Πολάκη και της ηγεσίας του λεβεντο-υπουργείου συνάντησε ενθουσιώδη υποδοχή από τους αντάρτες των social media ενώ αναμένεται ακόμα η αντίδραση της «αστικής» αντιπολίτευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: