Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ο «Πάργαλης Ιμπραήμ» μετατρέπει την Πάργα σε «top» προορισμό.


Ο Πάργαλης Ιμπραήμ, ο «Έλληνας Βεζύρης», ο σύντροφος και συνοδοιπόρος του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, στα... βήματα του οποίου «περπατά» τα τελευταία χρόνια το τηλεοπτικό κοινό της Τουρκίας, και εσχάτως το ελληνικό κοινό, έφερε την Πάργα, στα top των προτιμήσεων των Τούρκων ταξιδιωτών.

Η Πάργα, ο τόπος καταγωγής του Μεγάλου Βεζύρη στα χρόνια του οθωμανού σουλτάνου Σουλεϊμάν, είναι από πέρσι «μόδα» στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου.

Κι έτσι, ύστερα από την εντυπωσιακή έλευση Τούρκων τουριστών, που παρατηρήθηκε πέρσι στην Πάργα, φέτος, οι φορείς τουρισμού της γραφικής κωμόπολης, με την υποστήριξη του δήμου, αποφάσισαν να «στείλουν» τη δημοφιλή, στο τουρκικό κοινό, ούτως ή άλλως όμορφη ηπειρώτικη πόλη, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση EMITT 2013, που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 24 έως και τις 27 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, θα υποστηρίξουν την παρουσία της Πάργας στην Κωνσταντινούπολη η Ξενοδοχειακή Ένωση Πάργας, ο Σύλλογος Εστίασης Πάργας, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάργας, η Ομοσπονδία Ενοικιαζoμένων Δωματίων ΠΕ Πρέβεζας.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του δήμου Πάργας, Ελένη Κολιοφώτη, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η συμμετοχή στην Έκθεση αποφασίστηκε ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον, που έδειξαν Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες για την περιοχή, στη διάρκεια άλλων διεθνών εκθέσεων, όπως εκείνων στο Βερολίνο και τη «Φιλοξένια» Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, όπως σημειώνει η ίδια, έρευνα της Ένωσης Συντακτών και Αρθρογράφων της Τουρκίας, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στις επιλογές των Τούρκων ταξιδιωτών την καλοκαιρινή περίοδο.

«Οι Τούρκοι τουρίστες, πέρσι, έλεγαν πως η Πάργα στη χώρα τους έγινε γνωστή και μετατράπηκε σε "fashion", λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου του Ιμπραήμ Βεζύρη Πάργαλη στο σήριαλ "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής"» λέει η κ. Κολιοφώτη. Προσθέτει πως «η συνταγή είναι απλή. Χρειάζεται εξωστρέφεια, δουλειά, συνεργασία, συλλογικότητα» και πως σκοπός της συμμετοχής, είναι η προβολή και ανάδειξη όλων των στοιχείων του τόπου, ιστορικών, πολιτιστικών, φυσικού περιβάλλοντος, υποδομών, τοπικών προιόντων, ώστε να καθιερωθεί ένας ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός καλοκαιρινών διακοπών στην τουριστική αγορά της Τουρκίας.

Εξάλλου, η Ένωση Ξενοδόχων της Πάργας, με επιστολή της προς τα ΜΜΕ της Κωνσταντινούπολης, παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη. Αναφέρεται στην «παραδοσιακή παργινή φιλοξενία, σε συνδυασμό με την άρτια υποδομή τουριστικών καταλυμάτων όλων των κατηγοριών, τα μοναδικά αξιοθέατα και μνημεία, το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον, τα εξαιρετικά εστιατόρια και καφέ, τη νυχτερινή ζωή, τη ρομαντική ατμόσφαιρα της Πάργας».

Η πρόσβαση στην Πάργα γίνεται οδικώς, μέσω Εγνατίας Οδού και αεροπορικώς μέσω Αθήνας ή Θεσσαλονίκης στα αεροδρόμια του Ακτίου ή των Ιωαννίνων.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο τουριστικής συνεργασίας που έχει η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του δήμου Ιωαννιτών, Τούρκοι ταξιδιωτικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από απόψε και για δύο μέρες θα βρίσκονται στα Γιάννενα. Η επίσκεψη οργανώνεται σε ανταπόδοση εκείνων Ελλήνων σε Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη.

«Μία καλή ευκαιρία για προβολή της περιοχής και προσέλκυση τουριστών» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Φίλιππος Φίλιος, την επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας και υπογράμμισε ότι πρόκειται για τους μεγαλύτερους Tour Operators της Τουρκίας, οι οποίοι εξαρχής έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για τα Γιάννενα και την Ήπειρο.

«Μέσα από τις επισκέψεις, που έχουμε πραγματοποιήσει στην Τουρκία, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση εκδρομών, αεροπορικών και οδικών, από την Τουρκία προς τα Γιάννενα. Κατά το διήμερο αυτό, εκτός από το πρόγραμμα επισκέψεων, περιλαμβάνει και συνολική παρουσίαση της Ηπείρου. Είναι μία σημαντική προσπάθεια και ελπίζουμε να αποδώσει καρπούς» τόνισε ο δήμαρχος στη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Φίλιος σημείωσε ότι η δημοτική Αρχή φρόντισε να οργανώσει την επίσκεψη αυτή, όσο το δυνατό γρηγορότερα, προκειμένου να συμπεριληφθούν τα Γιάννενα στις προτάσεις των τουρκικών τουριστικών γραφείων για τη θερινή περίοδο. Ο δημοτικός σύμβουλος, μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, Βασίλης Χήτος, επισήμανε ότι στόχος είναι να γίνονται ουσιαστικές δράσεις στην κατεύθυνση της προβολής.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συναντήσεις με ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες, ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης, στο Νησί, στο Μέτσοβο, παρουσίαση περιοχών του νομού και των παραλίων της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: