Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αποτελεσματική αντιπολίτευση οπλίζει τη βία


Ίσως η μοναδική σχέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία των τελευταίων ημερών, είναι η ανικανότητά του να κάνει πειστική αντιπολίτευση σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης είχε εναποθέσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις ελπίδες του για ανατροπή του μνημονιακού κυβερνητικού τόξου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε σ΄αυτό και τώρα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες η ένοπλη δράση, δίνοντας την ευκαιρία και σε προβοκάτορες κάθε είδους να μπουν στο παγνίδι. 

O ΣΥΡΙΖΑ που όλο αυτό το διάστημα (της κατρακύλας του) έβγαζε μπροστά τον Δραγασάκη, τον Σταθάκη και τον Τσακαλώτο-δηλαδή το τρίο των «Αλογοσκούφηδων»-ώσπου αντιλήφθηκε ότι οδηγείται στον καταποντισμό και άλλαξε ρότα. 

Μόνο που η ευκαιριακή και η όπου φυσάει ο άνεμος αντιπολίτευση, δεν φαίνεται να συγκινεί την κοινή γνώμη. Ούτε οι αναχρονιστικές απόψεις πολλών προβελημένων στελεχών του όπως για παράδειγμα εκείνη του γραμματέα Βίτσα, που θέλει να πάρει πίσω τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, το λμάνι του Πειραιά και να τα παραδώσει σε εργατοπατέρες «Φωτόπουλους» και «Ρίζους Ρίζους», μπορούν να συγκινήσουν τους τις εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων του ιδιωτικού τομέα που βιώνουν στο πετσί τους τις τραγωδίες τους. 

Την ίδια στιγμή παρελαύνουν στην δημόσια ζωή πρώην εργατοπατέρες και νυν προβεβλημένα πολιτικά στελέχη -Πρωτόπαππες, Σπυρόπουλοι, κλπ-οι οποίοι μας οδήγησαν σ΄αυτή την κατάντια και έχουν το θράσος της γνώμης τους.
Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει τις πιο παρακμιακές φιγούρες της μεταπολίτευσης και όσο δίνει την αίσθηση ότι κάνουν κουμάντο οι συστημικοί Δραγασάκηδες δεν θα μπορεί να αποτελεί πειστική εναλλακτική. Οι πολίτες ξεγελάστηκαν με το «λεφτά υπάρχουν», με τα «Ζάππεια» και πάει λέγοντας. Δεν έχουν ανάγκη και μια κοροιδία Made in Syriza.  
Όσο αφορά το λεγόμενο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ από το οποίο επιχειρεί να αντλήσει ψήφους καλύτερα να το ξεχάσει. Απ΄ότι μαθαίνουμε σ΄αυτό το χώρο ετοιμάζεται ήδη να παρουσιάσει ο Μιχάλης Καρχιμάκης το Πανελλήνιο Κίνημα Διαφάνειας, Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης. 
Αυτό που οφείλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να παράξει ένα οραματικό πρόγραμμα εξόδου από την κόλαση με το βλέμμα του στραμμένο στους νέους ανέργους. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης θα πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα να καταδιώκει το υγιές επιχειρείν. Οφείλει επιτέλους να κοιτάξει με γενναιότητα, ειλικρίνεια και καθαρό μυαλό το μέλλον-διαφορετικά η δική του ανεπάρκεια θα οπλίζει την οργή ώσπου να βρεθεί η ηγετική φιγούρα που θα εμπνεύσει τα πλήθη και θα παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της.

www.lykavitos.gr
http://www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: