Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

«Πόλεμος» Original 21 - Χρυσής Αυγής

Original 21

Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχτηκαν μέλη του συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ «Original 21 Κορίνθου», την ώρα που συγκέντρωναν τρόφιμα και ρούχα για άπορους και κρατούμενους.

Την τελευταία εβδομάδα του χρόνου η Original 21 Κορίνθου πραγματοποιούσε συλλογή ρούχων και τροφίμων για οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών καθώς και για κρατούμενος που τα έχουν ανάγκη.

«Την Πέμπτη το μεσημέρι, την ώρα που πέντε άτομα απέθεταν τα τρόφιμα που προηγουμένως είχαν αγοράσει, πέντε φασιστοειδή αποβιβάστηκαν από δύο αυτοκίνητα και κρατώντας πτυσσόμενα γκλόπς τους επιτέθηκαν. Το τι επακολούθησε, τροφή για σκέψη. 

Υ.Γ. Μάλλον κάποιοι πρέπει να ξεκινήσουν μαθήματα αριθμητικής. Ούτε ένα βήμα πίσω», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Original 21 Κορίνθου.

Ανακοίνωση συμπαράστασης και καταδίκης του επεισοδίου εξέδωσαν κι άλλοι σύνδεσμοι της Original. «Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση από φασιστοειδή σιχάματα, που δέχθηκαν αδέρφια μας ΑΕΚτσηδες απ΄την Κόρινθο την ώρα που έδειχναν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς άπορους συνανθρώπους μας στην περιοχή τους. Σαν clubs της Original21, πιστά στη διακήρυξη της μαμάς Original, ενεργοποιούμε τη "συμμετοχή" σε ευρύτερη κοινωνική κλίμακα. Η κουλτούρα μας φαίνεται ότι ενοχλεί κάποιους που είτε προσπαθούν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις για το ποιοι είμαστε, βλέπε ΟΑΚΑ, είτε επιτίθενται άνανδρα σε δράσεις μας, βλέπε Κόρινθος. Η επίθεση εναντίων ΑΕΚτσήδων μόνο ατιμώρητη δεν θα μείνει και θα μας βρει απέναντι τους μαζικά».

Υπενθυμίζεται πως μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν επιτεθεί στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος. Η Original 21 είχε πάρει θέση για την επίθεση τονίζοντας πως «θα πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το καρκίνωμα των φασιστών».

«Εμείς ως Orisginal 21, ως απόγονοι προσφύγων/μεταναστών και τέλος ως απλοί άνθρωποι, θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στα θρασύδειλα σκουλήκια που επιτέθηκαν στον ΑΕΚτζή Στρατούλη ότι είναι ανεπιθύμητοι και πλέον επικηρυγμένοι. Η μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ περιλαμβάνει ανθρώπους χωρίς χρώμα και σύνορα. Οι μισάνθρωποι δεν χωράνε ανάμεσά μας», τόνιζε στην ανακοίνωσή του ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών της ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: