Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ωραία που τα είπε ο μπαγάσας στο πρωτοχρονιάτικο μηνυμά του!


Υπάρχει ένας δείκτης που από την πρώτη μέρα εφαρμογής των Μνημονίων πάει καλά. Και όσο πιο βαθιά βουλιάζουμε κι εμείς και η χώρα τόσο αυτός ανεβαίνει - τον ουρανό τείνει να αγγίξει. Πρόκειται για τον δείκτη της επίσημης αισιοδοξίας, ο οποίος μάλιστα στις μέρες της κυβέρνησης Σαμαρά γνωρίζει ύψη - ρεκόρ - αν κρίνουμε τουλάχιστον από τα διαγγέλματα των κυβερνητικών εταίρων και κυρίως από το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Τι ωραία που τα είπε ο μπαγάσας! Πόσο χουβαρντάδικα μας κάλεσε να βαδίσουμε στο χαλί της αισιοδοξίας που μας έστρωσε. Το 2013 θα είναι η χρονιά της απογείωσης. Θα αποκατασταθούν οι αδικίες για τους ασθενέστερους. Θα πέσει χρήμα στην αγορά. Θα χτυπηθεί ανελέητα η διαφθορά. Θα αρχίσουν να εισρέουν επενδύσεις - με προσωπική του μάλιστα πρωτοβουλία και προσπάθεια. Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας - η αρχή για να μην υπάρχει ούτε ένας άνεργος. Θα και θα και θα.

Βέβαια, τα Μνημόνια, ο προϋπολογισμός, ο νέος φορολογικός νόμος, οι ειδικοί, η κοινή λογική, ακόμα και ο Στουρνάρας, προβλέπουν άλλα. Ύφεση για έκτη χρονιά, νέα μεγάλη μείωση εισοδημάτων και συντάξεων, νέα αύξηση της φορολογίας, νέες στρατιές ανέργων, νέες ουρές σε συσσίτια και νέα παραγωγή αστέγων. Ε, και; Δεν πα" να προβλέπουν; Ο δείκτης της επίσημης αισιοδοξίας δεν πτοείται από κάτι τέτοια. Αν δεν υποστηρίζεται από τους άλλους δείκτες, τόσο το χειρότερο γι' αυτούς.

Θα υπάρξει βέβαια ένα πρόβλημα μέσα στους επόμενους μήνες, όταν αρχίσει η πολιτική Σαμαρά όχι μόνο να δείχνει τα δόντια της, αλλά και να δαγκώνει. Κωλώνει όμως μπροστά σε κάτι τόσο ασήμαντο, όπως η αλήθεια, ο πρωθυπουργός; Δεν κωλώνει βέβαια. Χασάπης και πλαστικός χειρούργος σε συσκευασία του ενός. Μας πετσοκόβει και την ίδια στιγμή υπόσχεται χειρουργική αποκατάσταση - θα μας κάνει πάλι και αρτιμελείς και πιο όμορφους από πριν. Φουστάνος και βάλε δηλαδή!

Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που διασύρουν τον Σαμαρά ως τον μεγαλύτερο ψεύτη που πέρασε από το Μαξίμου μετά το '74. Τον δείχνουν με το δάχτυλο, για να θυμηθούμε τα λόγια του Παπούλια.

Αντιτάσσουν δηλαδή τον δικό τους δείκτη οργής στον δικό του δείκτη αισιοδοξίας. Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και χυδαίοι που προβάλλουν σε όρθια θέση τον παράμεσο όταν ακούνε τις υποσχέσεις του.

Του Θανάση Καρτερού

Δεν υπάρχουν σχόλια: