Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο σκάνδαλο με τους «λευκούς» γάμους.


Πολιτικό σάλο αναμένεται να προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη, κι όχι μόνο, η εμπλοκή υποψήφιας βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στο μεγάλο κύκλωμα που πραγματοποιούσε εικονικούς γάμους έναντι αδράς αμοιβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των αρχηγών του κυκλώματος φαίνεται να ήταν και υποψήφια με τη ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης στις εκλογές του περασμένου έτους. Πρόκειται για άτομο υπεράνω υποψίας με έντονη δραστηριότητα στα κοινά της συμπρωτεύουσας, η εμπλοκή της οποίας αναμένεται να προκαλέσει και πολιτικές αναταράξεις.

Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση στην οποία εμπλέκονται 173 άτομα είχε στήσει βιομηχανία εικονικών γάμων. Τα κέρδη της ήταν τεράστια, αν αναλογιστεί κάποιος πως ο κάθε γάμος μπορεί να κόστιζε έως και 7.000 ευρώ το κεφάλι.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κατερίνη, Σέρρες, Κιλκίς, Διδυμότειχο και Καβάλα), συνελήφθησαν έντεκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τα τρία ηγετικά στελέχη, καθώς και ένας δημοτικός και ένας δημόσιος υπάλληλος, ενώ αναζητούνται επιπλέον πέντε άτομα.
Εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της «εγκληματικής οργάνωσης», της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», της παράβασης του νόμου «περί εισόδου, διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην επικράτεια», της «πλαστογραφίας», της «δωροδοκίας», της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», της παράβασης του νόμου «περί υπεύθυνης δήλωσης», καθώς και των διατάξεων «περί υποχρεώσεων δικηγόρων και συμβολαιογράφων».
Η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους 18 εμπλεκομένους, οι οποίοι κατηγορούνται για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, μεταξύ των οποίων ένας δημοτικός υπάλληλος και 6 δικηγόροι, ενώ κατηγορούνται επιπλέον 136 άτομα, (68 Έλληνες - 68 αλλοδαποί), για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», της παράβασης του νόμου «περί υπεύθυνης δήλωσης» και του νόμου «περί εισόδου διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην επικράτεια».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το 2010. Σκοπός της σπείρας, η οποία χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης, ήταν η νομιμοποίηση αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι βρίσκονταν μη νόμιμα στη χώρα μας, μέσω σύναψης εικονικών γάμων με Έλληνες ή υπηκόους κρατών - μελών της Ε.Ε., αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: