Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Το ΔΝΤ ομολογεί ότι «δολοφόνησε» την Ελλάδα.


Την ώρα που το ίδιο το ΔΝΤ σε έκθεσή του παραδέχεται τον ολέθριο υπολογισμό του για την Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να επικαλείται τα πλαστά στοιχεία για το έλλειμμα του 2009. 


Όσοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν εμπλακεί στην υπόθεση πρέπει να αναλάβουν τις πολιτικές ή τις ποινικές ευθύνες που τους αναλογούν.

Από χθες κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους!

Διότι η άσκηση κακουργηματικής δίωξης ενάντια στον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για σκόπιμη αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων που είχε ως αποτέλεσμα την «αναγκαστική» προσφυγή της Ελλάδας στον επαχθή μηχανισμό στήριξης και την -επί της ουσίας- εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, καθώς βέβαια και τη δυστυχία του ελληνικού λαού, δεν συμπαρασύρει και τους πολιτικούς του πάτρωνες, τον ΓΑΠ και τον Γ. Παπακωνσταντίνου;
Ή μήπως κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε ότι ο κύριος Γεωργίου μόνος του αποφάσισε να αλλοιώσει στοιχεία, γιατί... έτσι του ήρθε;

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί η επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου στους οικονομικούς εισαγγελείς επειδή κάνουν σωστά τη δουλειά τους!
Ενδεχομένως όμως η εξέλιξη αυτή να είναι το τελικό χτύπημα στη "συμμορία", σε αυτούς που διόγκωσαν το έλλειμμα για να ρίξουν την χώρα στα νύχια του ΔΝΤ.

Στο μεταξύ, φως στο «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ» ρίχνει το γαλλικό περιοδικό «Μarianne», όσον αφορά στις συνέπειες που έχει υποστεί η Ελλάδα από τη σκληρή λιτότητα που επέβαλαν οι «ειδικοί» του Ταμείου.

Το εκτενές δημοσίευμα έχει τίτλο «Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης» και βασίζεται στην έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου. Στην έκθεση αυτή αναλύεται το λογιστικό λάθος που έκαναν οι ειδικοί του ταμείου και με λανθασμένους δείκτες συνέταξαν τα οικονομικά πρόγραμμα τα για την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Ο τίτλος της έκθεσης των 43 σελίδων του Μπλανσάρ είναι χαρακτηριστικός: «Τα λάθη των προγνωστικών ανάπτυξης και οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές». Με απλά λόγια, οι οικονομικοί αναλυτές του ΔΝΤ εργάστηκαν με δεδομένα που ίσχυαν πριν από την κρίση, χωρίς να πάρουν υπόψη τους την ανασφάλεια και την αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών.

Το γαλλικό περιοδικό τονίζει: «Πρόκειται για την απίστευτη ομολογία! Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κρίσης που κλυδωνίζει τις δυτικές οικονομίες, ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη στην οποία ομολογεί ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους. Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη».

Ο ανώτατος οικονομολόγος του ΔΝΤ αναγνωρίζει με καθυστέρηση αυτό που κάθε πολίτης μπορούσε να αντιληφθεί περπατώντας για λίγο στις ρημαγμένες από τη λιτότητα αγορές των πόλεων της νότιας Ευρώπης. Με τη δραστική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των συντάξεων, αναγνωρίζει η έκθεση, προκλήθηκε μια πτώση της εσωτερικής ζήτησης δύο με τρεις φορές ταχύτερη απ' ό,τι αναμενόταν. Οι συνέπειες ήταν αβυσσαλέες: σειρά πτωχεύσεων, εκτίναξη της ανεργίας, τεράστιες διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και της Λισαβόνας.

Κι όμως, αυτά έκαναν τα λαμπρά μυαλά του ΔΝΤ. Τώρα που η ομολογία είναι και γραπτή, απομένει να πεισθούν Κομισιόν και ΕΚΤ, χωρίς αυτό να θεωρείται άμεσα εφικτό, σημειώνει το περιοδικό και καταλήγει: «το δε ασυγχώρητα σοβαρό, είναι η διαιώνιση του λάθους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: