Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν στην Πρέβεζα τα Θεοφάνεια.


Με λαμπρότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκαν στην Πρέβεζα τα Θεοφάνεια.

theofaneia1

Η πομπή που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορφέας , κατέληξε στην εξέδρα της παραλίας όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος , τέλεσε παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου τον καθαγιασμό των υδάτων.

theofaneia8

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης, οι βουλευτές κύριοι Τσουμάνης και Μπάρκας, ο εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Νίκος Ανατολιωτάκης, οι αντιδήμαρχοι της Πρέβεζας και δεκάδες ακόμη εκπρόσωποι φορέων.

theofaneia11

Περίπου 20 άτομα αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα νερά του λιμανιού .

Τον σταυρό ανέσυρε ο Δημήτρης Καραμανίδης κάτω από τις επευφημίες του κόσμου και των άλλων κολυμβητών.
theofaneia26

Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία σε όλους ενώ συνεχάρη τους κολυμβητές για την συμμετοχή τους στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή για την χριστιανοσύνη.
Η προσέλευση των πιστών σε όλες τις εκκλησίες της πόλης ήταν πολύ μεγάλη και πολλοί έσπευσαν να παρουν αγιασμό και να ραντίσουν, σύμφωνα με το εθιμο του σπίτια τους.

theofaneia21

Ιδιαίτερη ήταν η τελετή που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Καναλίου παρουσία πλήθους κόσμου και του νέου αντιδημάρχου Παντελή Μπαρτζώκα.
Βάρκες με καπνογόνα δημιούργησαν ένα θεαματικό σκηνικό το οποίο παρακολούθησαν και πολλοί επισκέπτες.

Η γέφυρα του ποταμού Λούρου ήταν το σημείο στο οποίο έγινε ο αγιασμος των υδάτων στην δημοτική ενότητα Λούρου με την παρουσία δεκάδων πιστών και του νέου αντιδημάρχου Χαράλαμπου Κακιούζη.

Δείτε σχετικό βίντεο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: