Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Φοβούνται ολική επαναφορά του αντάρτικου πόλης.


Δέκα ήταν περίπου τα άγνωστα άτομα, σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, που κατέβηκαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ από το λόφο του Στρέφη.

Όλοι φορούσαν κουκούλες και κάποιοι από αυτούς ανέλαβαν τον υποστηρικτικό ρόλο. Ένας ψηλός με μαύρα ρούχα ήταν σύμφωνα με τους μάρτυρες, ο συντονιστής της επίθεσης, που έδινε εντολές. Ένα δεύτερο άτομο προχώρησε μπροστά και με μια βαριοπούλα έσπασε το τζάμι της εισόδου, άλλοι δύο που κρατούσαν μπιτόνια έριξαν βενζίνη στο εσωτερικό της πολυκατοικίας, ενώ ακόμη δύο άτομα πέταξαν τις βόμβες μολότωφ προκαλώντας τη φωτιά που κατάστρεψε το χώρο. 


Πριν φύγουν οι δράστες της επίθεσης έγραψαν συνθήματα με σπρέι στον εξωτερικό τοίχο και πέταξαν φεϊγ-βολάν στο δρόμο. Τα σημάδια της επίθεσης ήταν εμφανή παντού, ενώ εκείνη την ώρα στο σπίτι τους βρισκόταν ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου με τη σύζυγό του και το τριών μόλις ετών παιδί τους. 

Αστυνομικοί της ασφάλειας και των εγκληματολογικών εργαστηρίων ερεύνησαν το χώρο και περισυνέλλεξαν αντικείμενα, ανάμεσα στα οποία ήταν υπολείμματα από γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια που μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. 

Εκτός από τις καταθέσεις μαρτύρων στο μικροσκόπιο της ασφάλειας έχει μπει και υλικό από κάμερες ασφαλείας σπιτιών, καταστημάτων και διαχείρισης της κυκλοφορίας στην περιοχή. Όπως εκτιμούν ανώτατοι αξιωματικοί, από το οπτικό υλικό πολύ πιθανό να προκύψουν στοιχεία που θα οδηγήσουν την αστυνομία στους δράστες αυτής της επίθεσης. 

Στελέχη της αστυνομίας εκτιμούν ότι γίνεται προσπάθεια ανασύστασης του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης» από περιφερειακά μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που αποδυναμώθηκαν αρκετά μετά τις συλλήψεις των μελών που αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα. 

Στο υπουργείο δημόσιας τάξης πάντως, οι συσκέψεις συνεχίζονται με τη συμμετοχή αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής, της ασφάλειας και της ΕΥΠ, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι αναλύσεις του προφίλ των δραστών.


http://www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: