Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Κερδίζει συνεχώς έδαφος η Αγορά Αγροτών στην Πρέβεζα. Η πρώτη που λειτουργεί πιλοτικά σε όλη την χώρα!


Με τις ευλογίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης λειτουργεί εδώ και λίγες εβδομάδες η πρώτη πιλοτική Αγορά Αγροτών σε όλη την χώρα (farmers markets), κερδίζοντας σιγά σιγά τους καταναλωτές, αφού εκεί μπορούν να βρουν ποιοτικά προϊόντα, απευθείας από τους παραγωγούς σε ανταγωνιστικές τιμές. 


Στην Αγορά Αγροτών Πρέβεζας που λειτουργεί κάθε Σάββατο, παρατηρείται συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή από τοπικούς παραγωγούς. Μάλιστα προχθές, όπως ενημερώνει η Ένωση Νέων Αγροτών, για πρώτη φορά υπήρξε συμμετοχή από ιχθυοκαλλιεργητή με ζωντανές πέστροφες, που δραστηριοποιείται στο χωριό Άγιος Γεώργιος του Δήμου Ζηρού, δίπλα στον ποταμό Λούρο. Οι πέστροφες βρισκόταν σε ενυδρείο κατάλληλα διαμορφωμένο με συνεχή ροή οξυγόνου. 
Όπως επισημαίνει και η Ένωση σε ανακοίνωσή της, αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή παραγωγών, καθώς και ο Γυναικείος Συνεταιρισμός από τον Γυμνότοπο επιθυμεί να συμμετέχει με προϊόντα που παράγει (τοπικά παραδοσιακά γλυκά, τραχανά, πίτες, χυλοπίτες κτλ). 

Βοήθεια σε απόρους
Ας σημειωθεί ότι οι παραγωγοί για ακόμη μια φορά, συγκέντρωσαν αγροτικά προϊόντα για να τα παραδώσουν στο Δήμο Πρέβεζας, με σκοπό να τα προωθήσει μέσω των υπηρεσιών του σε συμπολίτες που έχουν πραγματικές ανάγκες. 
Παράλληλα, οι αγρότες ευχαριστούν με ανακοίνωσή τους τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πρέβεζας και τον πρόεδρό του κ. Γιάννη Σολδάτο για την μεγάλη προσφορά αγροτικών προϊόντων που έφερε στην Αγορά Αγροτών, με σκοπό να παραδοθούν στον Δήμο Πρέβεζας.

Ο Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης 
Χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης βρέθηκε στο «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα στην Αθήνα, στο οποίο συμμετέχουν 21 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι προσφέρουν μέλι, πατάτες, φρούτα, λάδι, αλεύρι, κρασί, ζυμαρικά, όσπρια κ.ά. Μιλώντας για αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία ο υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στην Αγορά Πρέβεζας, τονίζοντας ότι «θέλουμε με αυτό το θεσμό που δεν έχουμε σχετική εμπειρία, να αποκτήσουμε εμπειρία από την πράξη». Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά και στον δήμαρχο Πρέβεζας κ. Μπαϊλη, τον οποίο συνεχάρη για την υποστήριξη του θεσμού τονίζοντας ακόμη ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να πετύχει η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει. Πέραν αυτών, η εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, αλλά έχει επιπτώσεις και στις τιμές που πωλούν τα σούπερ μάρκετ, οι οπωροπώλες».

www.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: