Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν και πάλι την Πρέβεζα.


Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν και πάλι από χθες την Ήπειρο και την Πρέβεζα. Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και οι υπηρεσίες των Δήμων προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα που τυχόν προκύψουν.

Ωστόσο έντονα είναι τα προβλήματα στην Πρέβεζα, από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και σε αρκετά σημεία, σημειώνονται κατολισθήσεις και καθιζήσεις.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης οι ζημιές από τις βροχοπτώσεις στο Δήμο δεν έχουν ακόμη καταγραφεί αφού καθημερινά παρουσιάζονται νέα περιστατικά.
Σοβαρή καθίζηση σημειώθηκε στον δρόμο μεταξύ Ρεματιάς και Σκιαδά στην Δημοτική Ενότητα Λούρου με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία, από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. 
Στην ίδια περιοχή και στον δρόμο Σκιαδά-Αλώνια καταγράφηκε χθες το απόγευμα μια ακόμη κατολίσθηση.Στην περιοχή βρέθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης συνοδευόμενος, από τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Λούρου Χαράλαμπο Κακιούζη, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σκιαδά Σπύρο Λώλη και κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιων του Δήμου προκειμένου να γίνει εκτίμηση του προβλήματος και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αποκατάστασή του.Ο κ.Μπαΐλης θα επισκεφθεί επίσης και τον οικισμό της Λυγιάς, εκεί όπου επίσης έχει καταγραφεί σοβαρό πρόβλημα καθίζησης στον κεντρικό δρόμο.
«Ζητήσαμε έκτακτη χρηματοδότηση 200 χιλιάδων ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών αν και η αποκατάσταση τους θα κοστίσει πολλά περισσότερα» σημειώνει ο κ.Μπαΐλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στον Μύτικα, απαιτούνται περισσότερα από 500 χιλιάδες ευρώ. Η καθίζηση που υπέστη ο παραλιακός δρόμος του Μύτικα έχει προχωρήσει κι άλλο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εκφράζουν φόβους ακόμη και για την στατικότητα κάποιων σπιτιών που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη. 
Στην Κρυοπηγή Πρέβεζας να θυμίσουμε δύο περιστατικά φυσικών καταστροφών τα οποία οφείλονται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στις έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων. Μια από τις πλατείες του χωριού έχει υποστεί σοβαρή διάβρωση ενώ ρωγμές έχουν εμφανιστεί σε κατοικία. Την Κρυοπηγή επισκέφθηκε χθες ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου Παντελής Μπαρτζώκας μαζί με μηχανικό του Δήμου προκειμένου να δουν από κοντά το πρόβλημα, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή του ΙΓΜΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Εν τω μεταξύ στα ορεινά του νομού το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται εκτός από βροχή να έχουμε χιονόνερο αλλά και χιόνι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 8 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: