Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη Γ. Παπαντωνίου και Π. Δούκας.

Παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη Γ. Παπαντωνίου και Π. Δούκας

Στον αρμόδιο εισαγγελέα για τα περαιτέρω παραπέμπει ομόφωνα η Επιτροπή Ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης βουλευτών και κομμάτων της Βουλής τον τέως υπουργό και στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου, κρίνοντας ότι η δήλωση Πόθεν Έσχες που υπέβαλλε δεν είναι ειλικρινής. 

Η Επιτροπή είχε αποφασίσει να επανελέγξει το πόθεν έσχες του κ. Παπαντωνίου ύστερα από την ενημέρωση που είχε από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ότι το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Και είχε εξουσιοδοτήσει τους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν γρήγορα επίσημο πόρισμα, ασκώντας τον προβλεπόμενο από τον νόμο αναδρομικό έλεγχο.

Για την ύπαρξη του λογαριασμού στην HSBC που ανέρχεται σε 2,2 εκ δολ. και είναι στο όνομα της συζύγου Σταυρούλας Κουράκου, ο τέως υπουργός είχε δηλώσει αρχικά, ότι «η αναφορά είναι παντελώς ανακριβής. Η σύζυγός μου και εγώ δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικό. Ούτε είχαμε τοποθετήσει ποτέ χρήματά μας στη συγκεκριμένη τράπεζα».


Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα αυτά, διατηρούσαν από κοινού η σύζυγός του με τον πρώην άνδρα της, μέχρι τη νεότερη εκδοχή, όπου αναγνώρισε ότι το ποσόν προέρχεται από κληρονομιά εν μέρει και άλλες καταθέσεις της συζύγου του με τον πρώην άνδρα της. Η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την παραπομπή και του τέως υφυπουργού της ΝΔ Π. Δούκα για πλημμελή δήλωση, εκτιμώντας ότι δε δήλωσε ποσόν ύψους 1 εκ. δολ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: