Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

''Το αεροδρόμιο του Ακτίου θα πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς'', αποφασίστηκε σε συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια και τους Τουριστικούς Φορείς Πρέβεζας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας και Αιτωλοακαρνανίας.

Το αεροδρόμιο του Ακτίου θα πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς

Η από κοινού ανάληψη ενεργειών για την τουριστική προβολή των προορισμών που συνδέονται με το αεροδρόμιο του Ακτίου βρέθηκε στο επίκεντρο της 2ης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Λευκάδα στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια και τους Τουριστικούς Φορείς Πρέβεζας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας και Αιτωλοακαρνανίας.
Την οργάνωση της συνάντησης είχαν τα Επιμελητήρια Πρέβεζας και Λευκάδας με τους Προέδρους τους Γιάννη Γιαμά και Σωτήρη Σκιαδαρέση αντίστοιχα να έχουν τον ρόλο των συντονιστών.

Με στόχο την προβολή της Ιόνιας Ακτής όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς συμφώνησαν ότι είναι πολλά αυτά που μας δένουν και συνεπώς μέσα από μια μακρόχρονη αλλά και εποικοδομητική συνεργασία μπορούμε ιδιαίτερα σε εποχές οικονομικής κρίσης , να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον τόπο μας, αφήνοντας έξω όμως ανταγωνισμούς και μικροπρέπειες.
Έτσι αυτό που αναδείχτηκε μέσα από τη συζήτηση ως άμεση προτεραιότητα είναι η αεροπορική σύνδεση του Ακτίου με την Αθήνα (όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές προς αυτή την κατεύθυνση), η προσέλκυση νέων οικονομικών αεροπορικών εταιρειών που θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν στους προορισμούς τους το Αεροδρόμιο του Ακτίου και η στόχευση νέων αγορών από χώρες όπως (Ρωσία, Γαλλία, Κύπρος, Τουρκία, Ισραήλ) με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής μας σε διεθνείς εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.
Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν το επόμενο διάστημα να προσδιοριστεί η ονομασία του προορισμού (Ionian sea,Ionian mare , Ionian coast.) και να γνωστοποιηθεί στους tour operators. Παράλληλα θα πρέπει να συγκεντρωθεί το υφιστάμενο έντυπο προωθητικό υλικό στα αγγλικά.
«Μία τέτοια συνεργασία θα δώσει άλλη προοπτική στον τόπο μας» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης ,που συμμετείχε στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Δήμου Πρέβεζας κο Νίκο Αναγνώστου.
Ο κος Μπαΐλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το μέλλον της περιοχής μας είναι η Βόρεια Ελλάδα και οι Βαλκανικές χώρες, γι'αυτό ακριβώς πρότεινε την αεροπορική σύνδεση του Ακτίου με τη Θεσσαλονίκη αλλά και τη δημιουργία κάθετου άξονα με την Εγνατία οδό που θα δώσει νέες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή μας.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: