Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Αν δεν μειωθούν οι φόροι δραστικά, κινδυνεύει με χρεοκοπία το ελληνικό κράτος λόγω έλλειψης εσόδων

Αν δεν μειωθούν οι φόροι δραστικά, κινδυνεύει με χρεοκοπία το ελληνικό κράτος λόγω έλλειψης εσόδων


Όσοι μπορούμε ακόμη να σκεφθούμε ψύχραιμα μπορούμε να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι οι ψηλοί φόροι μειώνουν δραστικά τα κρατικά έσοδα Όταν μάλιστα το λέμε αυτό, κάποιοι, που δεν έχουν πείρα, αλλά μόνο μεγαλόσχημους και μη τίτλους, αντιλέγουν αναφέροντας ότι "όταν επί Καραμανλή οι φόροι ήταν χαμηλοί, το κράτος πάλι δεν έπαιρνε έσοδα".

Τους λέω λοιπόν ότι κάνουν λάθος και ότι και επί Καραμανλή οι φόροι ήτανε και πάλι ψηλοί.

Τώρα απλά έχουν μπει πάμπολοι πρόσθετοι φόροι-χαράτσια.

Τώρα έφτασε ο Έλληνας να μην μπορεί να πληρώσει πλέον τίποτε άλλο. Οι φόροι είναι παράλογοι γι όσους σκέφτονται λογικά και παμπόνηροι για όσους κατάλαβαν ότι όλα γίνονται

1. για να μειωθούν τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου, λόγω αδυναμίας και όχι λαμογιάς των Ελλήνων να πληρώσουν.

2. για να εξανεμισθούν όλες οι οικονομίες όλων των νοικοκυραίων.
Ανέβηκαν τα τέλη κυκλοφορίας μειώθηκαν τα έσοδα του κράτους
Ανέβηκαν οι φόροι ακινήτων θα κατασχεθούν στο τέλος τα ακίνητα του κόσμου όπως στις κομμουνιστικές χούντες.

Ανέβηκε ο ΦΠΑ έπεσαν τα έσοδα από ΦΠΑ

Ανέβηκαν οι φόροι των επιχειρήσεων έπεσαν τα έσοδα από φόρους.

Ανέβηκαν για το 2013 οι φόροι των ελεύθερων επαγγελματιών, θα μηδενιστούν τα αντίστοιχα έσοδα, επειδή το "πανέξυπνο κράτος" θεωρεί τεκμήριο για τους πελάτες τις αποδείξεις και κανείς δεν θα ζητά πλέον απόδειξη. Όλοι μαύροι, ιδίως στην παροχή υπηρεσιών οι πάντες, επαγγελματίες και πελάτες, ωθούνται και μάλιστα βίαια, στις μαύρες συναλλαγές.

Η κατακόρυφη μείωση των εσόδων του 2013 που αναμένεται να εισπραχθούν το 2014, θα είναι μία πολύ πολύ δυσάρεστη έκπληξη για τους σχεδιαστές των εσόδων και απόλυτα αναμενόμενη από όσους έχουν εμπειρία της πιάτσας.

Οι φόροι πρέπει να πέσουν δραστικά και άγρια για να υπάρξουν έσοδα. 

Όχι απλά να πέσουν, πρέπει πάρα πολύ να πέσουν οι φόροι για να δει έσοδα το κράτος.
Αλλιώς, θα χρειαστεί νέο πακέτο μέτρων και θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι να πουλάμε όργανα του σώματός μας για να πληρώσουμε τους φόρους, αφού το ταμείον είναι μείον σε όλες τις οικογένειες.

Το ότι όλα αποτελούν λαμογιά και κόλπο φάνηκε από την φορολόγηση των παιδιών. Ο λαός των ψεκασμένων, απλά δέχεται μοιρολατρικά τα πάντα, αφού φρόντισαν οι "εναλλακτικές του λύσεις" (βλέπε αντιπολίτευση) να φαντάζουν αναξιόπιστες.

Δεν είναι δυνατόν τόσο μεγάλοι οικονομολόγοι να μην βλέπουν αυτό που βλέπει και καταλαβαίνει ακόμη και η πεθερά μου.

Σκοπός όλων των κινήσεων είναι να πατώσουν οικονομικά οι πάντες στην Ελλάδα και λόγω έλλειψης χρήματος των εν δυνάμει πελατών, να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις και να μείνουν μόνο οι πολυεθνικές που λειτουργούν ακόνμη και χωρίς κέρδος, με ζημία, χρηματοδοτούμενες από έξω.

Όπως και να έχει, χωρίς έσοδα, το ελληνικό κράτος οδηγείται στην καταστροφή, όχι επειδή θα κλέβουν οι Έλληνες, αλλά επειδή απλά δεν θα έχουν πλέον τίποτε άλλο να δώσουν.

Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά...

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
www.ramnousia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: