Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Η λίστα της ελληνικής Κου-Κλουξ-Κλαν.


Είναι η τρίτη ρατσιστική δολοφονία μέσα σε ένα χρόνο. Περισσότερες όμως από δύο ρατσιστικές επιθέσεις την ημέρα, συγκεκριμένα 800 περιστατικά, έχει καταγράψει από δημόσιες καταγγελίες και μόνο, αποκλειστικά τον τελευταίο χρόνο, η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.

Καταγράφουμε τα σημαντικότερα χτυπήματα της νεοναζιστικής τρομοκρατίας εναντίον μεταναστών, όπως αποτυπώθηκαν από ανθρωπιστικές οργανώσεις, αντιφασιστικές κινήσεις και τα ΜΜΕ.

3/1/13: Τρία άτομα που επέβαιναν σε μηχανές επιτίθενται σε Αιγύπτιο. Το θύμα, αιμόφυρτο, διακομίστηκε στο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου διαγνώστηκαν κατάγματα. 

25/12/2012: Ανήμερα των Χριστουγέννων δύο άγνωστοι επιτέθηκαν με σιδηρολοστό εναντίον τριών Μπαγκλαντεσιανών.Οι δράστες επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και κινούνταν στην Αργυρούπολη, το Ελληνικό και τη Γλυφάδα, όπου και σημειώθηκαν οι επιθέσεις. Δύο από τα θύματα μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό».
Μία μέρα μετά η ΕΛΜΕ Λασιθίου καταγγέλλει την επίθεση σε μετανάστη πακιστανικής υπηκοότητας έξω από το σχολικό συγκρότημα στον Ξηρόκαμπο Αγ. Νικολάου, σημειώνοντας ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην επίθεση είναι μαθητές των σχολείων της περιοχής. Οι γιατροί δηλώνουν ότι τα τραύματα καταδεικνύουν δολοφονική επίθεση.
4/11: Ο 30χρονος Ουαλίντ Μοχάμεντ Τάλεπ βρίσκεται αλυσοδεμένος έξω από ένα ανθοπωλείο στη Σαλαμίνα. Αφού πέρασε τα πάνδεινα στα χέρια του αφεντικού του και άλλων τεσσάρων ατόμων, βρέθηκε κρατούμενος γιατί. δεν διαθέτει επίσημα έγγραφα παραμονής.
15/10: Επίθεση με σκυλιά και αλυσίδες σε Ελληνοαιγύπτιο στην Αττική. Ο νεαρός έχασε το ένα του μάτι.
20/9: Στη Νέα Σμύρνη επίθεση από 5 άτομα σε μετανάστη. Ενας δράστης τού έσπασε με ένα κατσαβίδι το σαγόνι. Οι δράστες συνέχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλοτσιές. Οι περαστικοί δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του για βοήθεια κι ο ίδιος έμεινε 19 ημέρες στο νοσοκομείο.
25/8: Επίθεση δέχτηκαν πακιστανικής καταγωγής οδηγοί ταξί από ομάδα άλλων οδηγών στην πιάτσα ταξί του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
14/8: Μαχαιρωμένος βρέθηκε ένας 25χρονος Τυνήσιος στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Οπως έγραψε το alterthess.gr, «εντύπωση προκαλεί η άμεση αντίδραση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, που έπειτα από μία ώρα έρευνας έσπευσε με διαρροές στον Τύπο να αποδώσει το έγκλημα σε προσωπικές διαφορές του θύματος με Ελληνα που τον φιλοξενούσε.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ενώ αρχικά άφηναν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα -ακόμη και του ρατσιστικού εγκλήματος-, έπειτα από μία ώρα απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο και έδωσαν πληροφορίες ακόμη και για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Ελληνα που φιλοξενούσε το θύμα».
12/8: Συμμορία ρατσιστών που κινούνταν με μοτοσικλέτες δολοφόνησε με μαχαιριές νεαρό Ιρακινό κοντά στην Ομόνοια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, νωρίτερα στην ίδια περιοχή είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς, έναν Ρουμάνο κι έναν Μαροκινό, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν και έχουν δώσει ήδη σχετικές καταθέσεις στους αστυνομικούς.
9/8: Τραυματισμένοι από μαχαίρι κατέληξαν στο νοσοκομείο τέσσερις νεαροί Ινδοί στο Σφακάκι Ρεθύμνου.
2/7: Στον Σταυρωμένο Ρεθύμνου εργοδότης τραυματίζει τον μετανάστη εργάτη για να μην του καταβάλει τα δεδουλευμένα του. Τον κρατάει κλειδωμένο επί 4 μέρες μέχρι ο εργάτης να καταφέρει να δραπετεύσει και να πάει στο νοσοκομείο όπου του αφαίρεσαν σφαίρα από το πόδι.
12/6: 7 με 8 άτομα, φορώντας κουκούλες, μπήκαν σε σπίτι στο Πέραμα όπου έμεναν 4 Αιγύπτιοι αλιεργάτες. Ο ένας από τους μετανάστες διακομίζεται στον «Ευαγγελισμό» όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.
1/6: Τρεις μετανάστες, δύο Πολωνοί και ένας Αλβανός, μεταφέρονται στον «Ευαγγελισμό» με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο. Ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση.
9/5: Τρεις μετανάστες κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από επίθεση αγνώστων στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα.
26/2: Στη Ρόδο πέντε άτομα εισβάλλουν στο σπίτι όπου διαμένουν μετανάστες από το Αφγανιστάν. Δύο μετανάστες μαχαιρωμένοι στην κοιλιά και στην πλάτη.
18/2: Οι μετανάστες που έχουν ως προσωρινό κατάλυμα τα τρένα στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κορίνθου δέχτηκαν επίθεση από ομάδα 4 έως 7 ατόμων που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα.
Με βάση τις μαρτυρίες των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ, οι δράστες πρώτα επιτέθηκαν σε όσους μετανάστες εντόπιζαν μεμονωμένα και στη συνέχεια, όταν συγκεντρώθηκαν αρκετοί μετανάστες, επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα και αφού πρώτα απομακρύνθηκαν, τους χτύπησαν με τα αυτοκίνητα. Τραυματίζονται τέσσερις μετανάστες, από τους οποίους οι δύο νοσηλεύονται - ο ένας σε σοβαρή κατάσταση.

Ολα τα παραπάνω περιστατικά αφορούν βιαιοπραγίες, όπως ξυλοδαρμοί με γυμνά χέρια από ρατσιστικές ομάδες, με ρόπαλα και μαχαιρώματα. Ωστόσο, η δολοφονία του μετανάστη από το Πακιστάν είναι η δεύτερη αποδεδειγμένη δολοφονία με ρατσιστικά κίνητρα, με την πρώτη να αφορά τη δολοφονία του νεαρού Ιρακινού στην Ομόνοια τον περσινό Αύγουστο, χωρίς να είναι λίγες οι φορές που μετανάστες έχουν βρεθεί μαχαιρωμένοι στον δρόμο. 

Εφημερίδα των συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: