Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Νίκος Παππάς.Ο άνθρωπος που γύρισε από το κρύο. Ποιός είναι ο Νίκος Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ που ο Βενιζέλος κατηγόρησε ότι μοίραζε αντίγραφα της λίστας Λαγκάρντ


Είναι ο οικονομολόγος διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον κατηγόρησε ονομαστικά και πολλές φορές χθες το βράδυ στη Βουλή ότι όχι μόνο είχε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ στην κατοχή του αλλά ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να το δώσει για δημοσίευση σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

Τον κατηγόρησε επιπλέον ότι διέδιδε στους δημοσιογράφους ότι μέσα στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται ονόματα της οικογένειάς του. Ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά το όνομα «Μπακατσέλος», πατρώνυμο της συζύγου του, λέγοντας ότι πρόκειται για συνωνυμία και καταγγέλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε τα ονόματα προκειμένου να τον σπιλώσει.
Οταν η προσπάθεια του Νίκου Παππά να δημοσιεύσει τη λίστα Λαγκάρντ σε εβδομαδιαίο περιοδικό δεν απέδωσε, είπε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παππάς έδωσε τη λίστα να δημοσιευθεί στο περιοδικό Hot Doc του Κώστα Βαξεβάνη.

Το διάβασε στο «Καρφί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Νίκο Παππά στην προσπάθειά του να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε σκευωρία εναντίον του. Οταν μάλιστα δεν έλαβε απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα για τον διευθυντή του γραφείου ο κ. Βενιζέλος επανήλθε:
«Γιατί δεν απάντησε ο κ. Παππάς που τον κατονομάζει δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Καρφί» ως προσωπικά υπεύθυνο για το μοίρασμα των αντιγράφων; Δεν ήταν επίσης ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αυτός που έλεγε δημοσίως ότι έρχονται τα στοιχεία από τη Γαλλία είναι μέσα η οικογένεια του Βενιζέλου;»
Ωστόσο, κ. Βενιζέλος, παρότι κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκτοξεύει αστήρικτες κατηγορίες δεν έδωσε στοιχεία για τις κατηγορίες εναντίον του κ. Παππά και ανέφερε ως πηγή του την εφημερίδα Το Καρφί!

Η ανταπάντηση Τσίπρα
Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Μας κατηγορεί για σκευωρία γιατί υποστηρίξαμε ένα δημοσιογράφο εκδότη που δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ. Το πρόβλημα του κ. Βενιζέλου δεν είναι η απόκρυψη της λίστας, αλλά η δημοσίευσή της. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ πράγματι πρωτοστατήσαμε στην αποκάλυψη της υπόθεσης».
Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς απάντησε στο twitter:
«Η επίθεση του κ. Βενιζέλου εναντίον μου ήταν αναμενόμενη και προαναγγελθείσα. Ασχολίαστο. Προέχει η ψηφοφορία».

Ποιός είναι ο Νίκος Παππάς
Η επίθεση του κ. Βενιζέλου δεν είναι τυχαία καθώς ο Νίκος Παππάς θεωρείται από τα «δυνατά χαρτιά» του Αλέξη Τσίπρα με πολύ σημαντικό ρόλο στην ωρίμανση και μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας.
Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού είναι γιος του Στέλιου Παππά, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα και υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού.
Ο Νίκος Παππάς ανήκει στον πυρήνα της ηγετικής ομάδας του κ. Τσίπρα, ενώ όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Κουμουνδούρου τονίζουν ότι είναι αυτός που αναλαμβάνει τις δύσκολες και εμπιστευτικές αποστολές, όπως ήταν οι προεκλογικές επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με απογοητευμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που στη συνέχεια εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος της Αριστεράς.
Έχοντας κάνει σπουδές μακροοικονομίας στη Σκωτία, ανήκει στα στελέχη με ευρωπαϊκή αντίληψη υπερθεματίζοντας στις κλειστές κομματικές συσκέψεις για την παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Στενή φιλία με τον Αλέξη Τσίπρα
Σπουδαγμένος στα μακροοικονομικά στη Σκωτία, ο Νίκος Παππάς είναι προσωπικός φίλος του κ. Τσίπρα από ηλικίας 19 ετών, από τα χρόνια της Νεολαίας του Συνασπισμού. Είναι φανατικός ευρωπαιστής και επιμένει στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ. Είναι υπέρ της ακύρωσης του Μνημονίου και πιστεύει ότι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν έχουν την αξιοπιστία για επαναδιαπραγμάτευση.
Εχει επιτεθεί ολομέτωπα εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου στις τελευταίες παρεμβάσεις του και για το λόγο αυτό συγκεντρώνει τα πυρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:
«Αν ο Βενιζέλος είναι το συνώνυμο του σκανδάλου, ο κ. Αντώνης Σαμαράς είναι το ονοματεπώνυμο του σκανδάλου» δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη προσθέτοντας:
«Γιατί κράτησε το στικάκι επί 14 μήνες, λέγοντας ψέματα στη Βουλή ότι δεν διαθέτει στοιχεία καταθέσεων Ελλήνων στο Ελβετία ο κ. Βενιζέλος

Από τη Σκωτία στην Κουμουνδούρου
Ο Νίκος Παππάς παράτησε τα πάντα στη Σκοτία και γύρισε στην Ελλάδα μόλις ο παλιός φίλος Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τα ηνία του Συνασπισμού. Ξεπερνώντας τα εμπόδια των Συνιστωσών και την αποχώρηση Κουβέλη, πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της εκλογικής επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και σήμερα μπαίνει μπροστά στη μετωπική επίθεση κατά των παραδοσιακών ΜΜΕ μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων, αλλά και του Twitter.
Τον Φεβρουάριο του 2008 ο κ. Παππάς βρισκόταν στη Γλασκόβη της Σκοτίας. Εργαζόταν ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Στραθκλάιντ. Λίγους μήνες πριν είχε γεννηθεί η πρώτη του κόρη και η επιστροφή στην Ελλάδα δεν βρισκόταν στα σχέδιά του. Ζούσε ήδη στη Γλασκόβη και στο Εδιμβούργο (όπου είχε κάνει το master του) επί 11 χρόνια και μάλλον είχε επιλέξει να συνεχίσει να εργάζεται στη Σκοτία.
Ολα αυτά όμως έως τη στιγμή που δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον παλιό του φίλο και σύντροφο Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο είχαν γνωριστεί το 1995 στη Σπουδάζουσα. «Κατεβαίνω για πρόεδρος του Συνασπισμού. Σε θέλω για διευθυντή του γραφείου μου. Πρέπει να γυρίσεις πίσω», του είχε πει ο κ. Τσίπρας.

Εναντίον Mega και Μπόμπολα
Μέσω σύντομων μηνυμάτων στο Twitter ο Νίκος Παππάς πρωτοστατεί στην αντιπαράθεση του Συνασπισμού με το Mega και το συγκρότημα Μπόμπολα. Οταν είχε προκληθεί ζήτημα με τον χαρακτηρισμό «Ολαντρέου» που απέδωσε ο κ. Τσίπρας στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έγραψε:
«Η αγανάκτηση του Μέγκα για το Ολαντρεού είναι εντυπωσιακή. Για τις προσβλητικές δηλώσεις των άλλων εναντίων μας επιχαίρουν».
Για το «Εθνος» έγραψε:
«Εάν η διαπλοκή του Εθνους νομίζει ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα τηλεοπτικών αδειών και της δεοντολογίας κάνει MEGAλο λάθος. Proxy war...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: