Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ο Αλέξης βγάζει τον Γιώργο από το κάδρο της Προανακριτικής


Δύο κάλπες αναμένεται να στηθούν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου, καθώς, η Κουμουνδούρου αναμένεται να αποσύρει το όνομα του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την πρότασή της.

Η υπόθεση Παπακωνσταντίνου θα μονοπωλήσει πολιτικά τις πρώτες εβδομάδες του καινούργιου χρόνου καθώς αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία που θα κάνει ο πρώην υπουργός στη Βουλή τη μέρα που θα συζητηθεί η πρόταση των τριών κομμάτων της κυβέρνησης για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

Με ενδιαφέρον όμως αναμένεται και το πόσες κάλπες θα στηθούν τελικά για την μυστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει. Ενώ μέχρι σήμερα οι περισσότεροι μιλούσαν ,έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για τρεις κάλπες, μια για τον Γιώργο Παπακωνστανίνου ,μια για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και μια για τον Γιώργο Παπανδρεου, φαίνεται πως τελικά το σκηνικό θα μεταβληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση που θα καταθέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ζητεί την διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τους κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο μόνο και θα βγάλει από το κάδρο της προανακριτικής τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχίζουν να επικρατούν ψυχραιμότερες σκέψεις που έχουν να κάνουν και με την πολιτική διαχείριση της όλης υπόθεσης. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο στο κείμενο για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής το όνομα του πρώην πρωθυπουργού να μην αναφέρεται ούτε στο κομμάτι των πολιτικών ευθυνών και να γίνεται μια γενικόλογη αναφορά σε πρόσωπα που έχουν έμμεση σχέση με τη «λίστα Λαγκάρντ» και έχουν πολιτικές ευθύνες.

Η αλλαγή τακτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με την διάθεση της Κουμουνδούρου να γίνει αρεστή στο «Παπανδρεϊκό» κομμάτι του ΠΑΣΟΚ αλλά και στους ψηφοφόρους που το ακολουθούν ελπίζοντας ότι μερικοί απ´αυτούς κάποια στιγμή θα ενταχθούν πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιστεύουν επίσης ότι σε αυτή τη στόχευση θα τους βοηθήσει η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που σήμερα έχει τα 56α γενέθλιά του, στο ίδιο κάδρο των πιθανών ποινικών ευθυνών με τον Παπακωνσταντίνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: