Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Έχει ο πρωθυπουργός ξαδέλφια στη λίστα;


H αφαίρεση, από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, των ονομάτων των εξαδέλφων του πρώην υπουργού Oικονομικών, δημιούργησε ένα θρίλερ στην πολιτική ζωή του τόπου, σχετικά με το πώς το πολιτικό προσωπικό της χώρας προσπαθεί να καλύψει και να προστατεύσει ουσιαστικά τους ανθρώπους, οι οποίοι συνδέονται μαζί του με δεσμούς αίματος. Είναι προφανές, ότι εκτός από τους δεσμούς αίματος, υπάρχουν και άλλου είδους σχέσεις ανάμεσα σε όσους συγκαταλέγονται στο πολιτικό προσωπικό, αλλά αυτό είναι μία άλλη υπόθεση.

Σε παλαιότερες έρευνες είχε αποδειχτεί, ότι οι περισσότεροι Έλληνες βουλευτές επιλέγουν ως διευθυντές των γραφείων και συνεργάτες τους πρόσωπα του οικογενειακού τους περίγυρου, γεγονός που κοινωνιολογικά παραπέμπει σε κλειστές κοινωνίες με πυρήνα την οικογένεια και τους ιδιαίτερους δεσμούς, που δημιουργούνται ανάμεσα στα μέλη της.

Αυτοί οι δεσμοί οικογενειακής εμπιστοσύνης, που διαπερνούν οριζόντια το πολιτικό σύστημα και τους βρίσκει κανείς και στα πιο μικρά κόμματα, έχουν ως αποτέλεσμα το ειδικό βάρος της συμπεριφοράς των μελών της οικογένειας, στην περίπτωση που μέλος της αναλάβει δημόσιο αξίωμα.
Έχει λοιπόν σημασία το κατά πόσο, οι αναφερόμενοι στη λίστα Λαγκάρντ, οι οποίοι συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα της χώρας που βρίσκονται στην εξουσία, άλλαξαν την επενδυτική συμπεριφορά τους μετά την άνοδο στην εξουσία των συγγενών τους.
Ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει, εάν ο συγγενής που ανήλθε στην εξουσία τους απηύθυνε δημόσια έκκληση να επαναφέρουν τα χρήματα τους στην Ελλάδα, ακόμη και αν έχουν πληρώσει τους νόμιμους φόρους στην χώρα, όπως κάθε φορολογούμενος πολίτης.
Τέτοιου είδους έκκληση δεν έχει γίνει δημόσια από κανέναν. Ούτε καν από το ίδιο τον πρωθυπουργό.
Στη λίστα Λαγκάρντ, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "hot doc",συμπεριλαμβάνονται στη θέση 950 (σελίδα 5), ο κοινωνιολόγος Αλέξανδρος Ζάννας και στη θέση 1291 (σελίδα7), ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Ζάννας.
Ο κοινωνιολόγος κ.Αλέξανδρος Ζάννας είναι το ίδιο πρόσωπο, που όπως διαβάζουμε:
. στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" της 26/11/2006) http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_26/11/2006_206357) ξεναγεί στο σπίτι της συγγραφέως (Εμμ. Μπενάκη 38 και Δέλτα στην Κηφισιά).
. στο "Βήμα" της 11/01/2009 (http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=250078) είναι, όπως και ο πρωθυπουργός, δισέγγονος της Πηλενόπης Δέλτα και συνεχίζει το έργο του πατέρα του και αδελφού της μητέρας του πρωθυπουργού, Παύλου Ζάννα, για την επιμέλεια των αρχείων της και
Ο αρχιτέκτονας κ.Ανδρέας Ζάννας είναι το ίδιο πρόσωπο, που στο συγκεκριμένο δημοσίευμα της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ", φέρεται να έχει μετατρέψει το συγκεκριμένο σπίτι σε μουσείο;

Αν είναι όντως έτσι, πρέπει να μάθουμε, αν εμπιστεύθηκαν περισσότερο την Ελλάδα μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον εξάδελφό τους. Έχει μεγαλύτερη σημασία απ' ό,τι έχει το τι έπραξαν οι επιχειρηματίες προσωπικοί φίλοι του, που φέρονται είναι στην ίδια λίστα.

Η αλήθεια θα είναι εξυγιαντική για όλους μας σε μία πορεία αληθινής κάθαρσης που έχει ανάγκη η χώρα!

Του Χρήστου Μάτη


Ο Χρήστος Μάτης είναι δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ- Οικολογία στην πράξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: