Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η χαμένη τιμή της Ευρώπης.

Η χαμένη τιμή της Ευρώπης


Η Ευρώπη των ονείρων έγινε η Ευρώπη του θανάτου των λαών

Η Ευρώπη εξευτελίζεται με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, με όσα εφαρμόζονται εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, με όσα και για όσα «πειραματίζονται» οι ισχυροί με τα γυάλινα πόδια. Η αλληλεγγύη των λαών, η δημοκρατία, το δικαίωμα σε μία καλύτερη ζωή. κάθε έννοια που εμπεριεχόταν στην λέξη Ευρώπη, έχει ισοπεδωθεί για τους Έλληνες, πάνω στους οποίους σαφέστατα άρρωστοι εγκέφαλοι (πολιτικοί και οικονομικοί) αποφάσισαν να εφαρμόσουν μεθόδους υποδούλωσης λαών και διάλυσης κρατών. Τα αποτελέσματα του «πειράματος» ήδη αρχίζουν και εφαρμόζονται και στους υπόλοιπους λαούς της νότιας Ευρώπης, ενώ άρχισε και η ψυχολογική προετοιμασία των βορειο-ευρωπαίων για πολιτικές οικονομικής λιτότητας.

Κι ενώ τα ανθρώπινα δικαιώματα εξανεμίζονται στο όνομα της ανόρθωσης των οικονομιών και της κατάπτωσης των λαών, εμφανίζονται και τα κροκοδείλια δάκρυα για να συμβάλουν στην απαραίτητη απενοχοποίηση των βιαστών του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Ευρώπη ενδέχεται να περάσει την κρίση χωρίς να διαλυθεί η ευρωζώνη, αλλά -δυστυχώς για την ίδια- αυτά που θα έχουν απομείνει δεν θα θυμίζουν σε τίποτε την Ευρώπη του πολιτισμού και των λαών και την Ευρώπη του φωτός.

Χωρίς έκπληξη, διαβάζουμε στην Die Welt: «Εάν μεταφέρουμε αυτές τις περικοπές σε γερμανικές διαστάσεις τότε κάνουμε λόγο για περικοπές ύψους 150 δισ. ευρώ», γράφει ο Στάινμπρουκ (ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την γερμανική καγκελαρία), επισημαίνοντας πως η μονομερής πολιτική λιτότητας έχει προκαλέσει στην Ελλάδα κοινωνική κατάθλιψη.

«Το ποσοστό των αυτοκτονιών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια», λέει, σημειώνοντας ότι υποτιμάται στη Γερμανία η κοινωνική διάσταση της κρίσης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προειδοποιεί, παράλληλα, το Βερολίνο να μην ανεχθεί την αποδυνάμωση των άλλων χωρών. «Οι ευρωπαίοι γείτονές μας επιθυμούν μια ισχυρή Γερμανία, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που είναι αντίθετοι σε μια ισχυρή Γερμανία, η οποία με το οικονομικό της βάρος και την πολιτική της επιρροή θα μπορούσε να προκαλέσει αποφάσεις, με τις οποίες οι πιο αδύναμες χώρες δεν μπορούν να συμφιλιωθούν», γράφει ο Πέερ Στάινμπρουκ.

Καλεί, τέλος, τη Γερμανία να χρησιμοποιήσει την οικονομική της ισχύ προκειμένου να διατηρηθεί η αλληλεγγύη στην Ευρώπη. Αυτό είναι προς το εθνικό συμφέρον της Γερμανίας, επισημαίνει ο κ. Στάινμπρουκ, προσθέτοντας ότι η εξωστρεφής γερμανική οικονομία ευνοείται όταν η οικονομική κατάσταση των γειτόνων της είναι καλή.

Την ίδια στιγμή η Wall Street Journal με δημοσίευμά της προσπαθεί να περιγράψει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μέσα στον χειμώνα οι Έλληνες, γράφοντας πως «οι Έλληνες κόβουν ξύλα από βουνά για να ζεσταθούν».! 

Αποψιλώνονται τα περιαστικά δάση στην Αθήνα και άλλες πόλεις, ενώ η αιθαλομίχλη και οι κίνδυνοι από τις πυρκαγιές απειλούν τον πληθυσμό της Ελλάδας που αγωνίζεται να «βγάλει το χειμώνα» χωρίς το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Οπως γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, ενώ περιπολούσε νύχτα στο όρος Αιγάλεω, Έλληνας ακτιβιστής έπιασε έναν νεαρό να κόβει παράνομα δέντρο σε δημόσια έκταση. Λίγες στιγμές μετά, ο άνδρας ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας ότι είναι άνεργος και χρειάζεται την ξυλεία για να θερμάνει το σπίτι όπου ζει με την γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του, καθώς δεν μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης.

«Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά τον άφησα να φύγει», είπε ο ακτιβιστής, που ηγείται του τοπικά χρηματοδοτούμενου Περιβαλλοντικού Συνδέσμου των Δήμων Αθήνας - Πειραιά, ο οποίος στοχεύει στην προστασία των δασών γύρω από το Αιγάλεω.

Ήδη δεκάδες χιλιάδες δέντρα έχουν εξαφανιστεί από πάρκα και δάση αυτό το Χειμώνα σε όλη την Ελλάδα, παραδέχονται οι Αρχές. Με την έλευση του ψύχους, η κλιμάκωση της χρήσης ξύλων για θέρμανση προκάλεσε σοβαρή περιβαλλοντική ζημιά, με τους πρόποδες των λόφων να αποψιλώνονται και την αιθάλη από τα τζάκια να σκεπάζει την Αθήνα και άλλες πόλεις, απειλώντας τη δημόσια Υγεία.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος παραδέχεται άλμα των περιπτώσεων παράνομης υλοτόμησης πέρυσι και έχει προχωρήσει σε πάνω από 3.000 αγωγές και κατάσχεση άνω των 13.000 τόνων παράνομα υλοτομημένης ξυλείας.

Η πρακτική αυτή καταγράφηκε για τελευταία φορά στην Ελλάδα κατά την βάρβαρη γερμανική κατοχή τη δεκαετία του '40, γεγονός που αναδεικνύει το πώς πέντε χρόνια ύφεσης και λιτότητας έχουν προκαλέσει δραματικές αλλαγές στην χώρα.

Αν και η Wall Street Journal ξεχνά να αναφερθεί πως η Παιδεία παγώνει και υποβαθμίζεται σε πρωτοφανή βαθμό μαζί με τα εφαρμοζόμενα μέτρα οικονομικής λιτότητας, πως οι αίθουσες διδασκαλίας -από νηπιαγωγεία έως πανεπιστήμια- δεν έχουν θέρμανση και δεν πληρούν τους στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας τους που αφορούν την υγιεινή, την ασφάλεια και όχι μόνο.

Η Ευρώπη μεταλλάσσεται σε ένα πολιτικό έκτρωμα. Για να το διαπιστώσει κανείς, αρκεί να επισκεφθεί την Ελλάδα ή να ρωτήσει έναν Έλληνα (μη κυβερνητικό αξιωματούχο), για να νιώσει πως το «πείραμα» πετυχαίνει και ο «ασθενής» πεθαίνει. Εάν αυτή την Ευρώπη ονειρεύεται η Μέρκελ και εκείνοι που βρίσκονται πίσω της, τότε σε αυτή την Ευρώπη δεν αξίζει να συμμετέχει κανένα κράτος και καμία κυβέρνηση που σέβεται τον λαό και που εργάζεται για το καλύτερο.

Η σημερινή Ευρώπη, αδυνατεί να υπερασπιστεί τα αυτονόητα. Το φάντασμα αυτής της -γυμνής από κάθε ηθική- Ευρώπης ήδη κυκλοφορεί στους δρόμους της Ελλάδας και ίσως θα πρέπει να καταλάβουν έγκαιρα οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί πως ο δρόμος των ηγετών τους δεν εξυπηρετεί και ούτε υπακούει το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες σχετικά με την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας.

www.kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: