Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Στο επιχειρηματικό παιγνίδι στρέφονται οι "δραστηριότητες" της νέας τρομοκρατίας.















Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων χτύπησαν με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό οι τρομοκράτες την στιγμή που εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά βρίσκονταν στους χώρους του κτιρίου.

Οι δράστες τοποθέτησαν τον μηχανισμό σε stand εφημερίδων και στις 9 και 55 πρώτα λεπτά τηλεφώνησαν στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Τι είπαν οι τρομοκράτες
«Έχουμε βάλει βόμβα στο «The Mall», θα εκραγεί σε 50 λεπτά είπε ο άγνωστος και έκλεισε το τηλέφωνο.
Όπως φαίνεται οι τρομοκράτες δεν επιθυμούσαν ένα «τυφλό» χτύπημα καθώς υπήρξε και δεύτερο τηλεφώνημα αυτή τη φορά στα γραφεία της ιστοσελίδας zougla.
Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν τους χώρους που οδηγούσαν στα υπόγεια πάρκινγκ. Το ίδιο έκαναν και οι άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου.
Λίγα λεπτά πριν τις 11, η βόμβα εξερράγη. Κοντά στο σημείο της έκρηξης βρίσκονταν δύο άνδρες της ιδιωτικής ασφαλείας του εμπορικού κέντρου οι οποίοι και τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.
Από την έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού δεν προκλήθηκε φωτιά.
Άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν αποκλείσει τον χώρο και γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό, ενώ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Κατεχάκη.

Το χτύπημα έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και μετά την ενημέρωση του Νίκου Δένδια στο πρωθυπουργό ότι υπήρχαν πληροφορίες και για νέο χτύπημα.

Ειχαν κάψει το Μινιόν και τον Κατράντζο
Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που οι τρομοκράτες επιλέγουν να χτυπήσουν εμπορικό κέντρο. Στις 19 Δεκεμβρίου του 1980 είχε ξεσπάσει φωτιά στο Μινιόν και το ίδιο βράδυ και στο κατάστημα Κατράτζος σπόρ. Την ευθύνη για τις επιθέσεις είχε αναλάβει με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση Οκτώβρης 80' .


www.iefimerida.gr
http://www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: