Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ποια στελέχη της νεότερης γενιάς θέλουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ;



Η νέα ηγετική  ομάδα  στο κίνημα

Εάν απροσδόκητα γεγονότα δεν τινάξουν στον αέρα τις προσυνεδριακές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ τότε το σχέδιο του Ευάγγελου Βενιζέλου για την επόμενη ημέρα προβλέπει την ανάδειξη νέας ηγετικής ομάδας. Ήδη στελέχη της νεώτερης πολιτικής γενιάς έχουν αρχίσει τις προσυνεδριακές ομαδοποιήσεις, ώστε στα νέα καθοδηγητικά όργανα- που θα εκλεγούν από το συνέδριο σε πρώτη φάση και το Εθνικό Συμβούλιο ακολούθως- να μην υπάρχει ίχνος εκπροσώπησης από την παλαιά φρουρά που εδώ και πολλά χρόνια απέκτησε καθεστωτικά χαρακτηριστικά στο δημόσιο βίο της χώρας.
Η ανανέωση των κυττάρων της εσωκομματικής εξουσίας του Ευάγγελου Βενιζέλου με όσο το δυνατόν περισσότερα άφθαρτα πρόσωπα μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση του τσαλακωμένου ηγετικού προφίλ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα πρόσωπα που φιλοδοξούν να κατακτήσουν μια θέση στη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την επομένη του Συνεδρίου, εξασφαλίζοντας θέσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, είναι οι Θάνος Μωραϊτης, Κώστας Τριαντάφυλλος, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Συμεών Κεδίκογλου, Φώφη Γεννηματά, Φιλιππος Σαχινίδης, Δημήτρης Καρύδης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άγγελος Τόλκας, Νίκος Ανδρουλάκης, Χριστίνα Μανωλοπούλου, Κώστας Πανταζής, Αγνή Σμπόνια, Αντώνης Σαουλίδης, Κυριάκος Πιεράκης κ.α.

Η Φώφη Γεννηματά φέρεται να φλερτάρει με την διεκδίκηση της θέσης της Γενικής Γραμματέως του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ για τη θέση της εκπροσώπου τύπου ενδιαφέρον δείχνει η Χριστίνα Μανωλοπούλου. Πάντως οι εσωκομματικές διαδικασίες στο πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν εάν προηγουμένως δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Πρώτα θα ολοκληρωθεί η προανακριτική επιτροπή και μετά θα γίνει και το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: