Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Πάρτυ εμπόρων όπλων στο ελληνικό Πεντάγωνο. Ετοιμάζουν νέα αγορά του αιώνα ύψους 10 δις ευρώ!



Η πολιτική διαπλοκή της συγκυβέρνησης με τους δανειστές και τους εμπόρους όπλων-μιζαδόρους δεν έχει ιερό και όσιο. Έτσι λοιπόν οι Σαμαράς, Κουβέλης και Βενιζέλος ετομάζουν εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 10 δις ευρώ!


Με απλά λόγια επιστρέφουν πίσω στους δανειστές μέρος της βοήθειας και μας βάζουν νέα δάνεια-θηλιά στο λαιμό.

Δείτε τι γράφει σχετικά η Μαρίνα Μάνη στο Capital.gr

Ούτε μία ώρα δεν διήρκεσε η χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου. Γρήγορα και ομόφωνα εγκρίθηκε η εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλου για την προμήθεια 67 ανταλλακτικών κινητήρων αεροσκαφών F-16 Block 52+ που θα υλοποιηθεί μέσα από διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Κατά την ενημέρωση, το κόστος θα ανέλθει στα 183,7 εκατ. ευρώ (και όχι 183,7 δισ. ευρώ, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε νωρίτερα) που θα «απλωθεί» στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ οι εν λόγω κινητήρες αντιστοιχούν στο ήμισυ των F-16 που διαθέτει η πολεμική Αεροπορία της χώρας.

Πέραν αυτής της προμήθειας, στο Πεντάγωνο έχουν φτάσει εισηγήσεις από τις ηγεσίες και των τριών «όπλων» για νέες, γενναίες, παραγγελίες σε στρατιωτικό εξοπλισμό... σε πείσμα της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της σκληρής λιτότητας.

Περιλαμβάνουν δε, από μεταφορικά ελικόπτερα, αεροσκάφη και φρεγάτες, μέχρι ναρκοθηριευτικά, ερπυστριοφόρα και αμφίβια τεθωρακισμένα.

Το συνολικό κόστος αγγίζει τα 10 δισ. ευρώ, ωστόσο για να μη προκληθούν αντιδράσεις προβλέπεται (και προτείνεται) να γίνει η αποπληρωμή τους σε βάθος εφταετίας ή και δεκαετίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πρέπει «να κρατάμε μικρό καλάθι», καθώς «ναι μεν υπάρχουν πιέσεις... έσωθεν και έξωθεν για τις νέες προμήθειες», ωστόσο το ύψος των παραγγελιών θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας και τις συμφωνίες με τους δανειστές. 

«Εκτός κι αν οι τελευταίοι δώσουν το πράσινο φως για το σύνολο των παραγγελιών», η επισήμανση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: