Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Βασίλειος Κώνστας: Οι κάτοικοι του Δήμου Ζηρού αξίζουν περισσότερα

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα την ανάρτηση της Δημοτικής Αρχής Ζηρού, με βάση την οποία πανηγυρίζει για την ανά εβδομάδα διήμερη εφημερία του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας, μη κάνοντας καμία αναφορά και μην αναλαμβάνοντας καμία ευθύνη για την μέχρι τώρα κατάσταση.

Αλήθεια για ποιον λόγο πανηγυρίζει;

Μήπως επειδή από τις μηδέν 0️ ημέρες πήγαμε στις δύο 2️ όταν η κανονικότητα επιβάλλει επτά 7️ ημέρες εφημερία την εβδομάδα;

Αν αυτός ήταν ο στόχος των υπευθύνων του Δήμου Ζηρού, ιδιαίτερα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι αυτό της παροχής υπηρεσιών υγείας, τότε έχουν βάλει πολύ χαμηλά τον πήχυ και αυτό είναι κάτι που δεν το αξίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Έχω ζητήσει επανειλημμένα από τον Δήμαρχο Ζηρού να απαιτήσει από το κράτος ανταποδοτικά οφέλη, εξ αιτίας της λειτουργίας της Δομής προσφύγων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, ιδιαίτερα για τις Υπηρεσίες Υγείας και Ασφάλειας που λειτουργούν στην περιοχή μας.

Τελευταία φορά που αναφέρθηκα στο θέμα ήταν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού και μάλιστα είχα επισημάνει στον Δήμαρχο πως πρέπει να απαιτήσει, μεταξύ των άλλων ανταποδοτικών, οπωσδήποτε την ενίσχυση του Κ.Υ. Φιλιππιάδας με ιατρικό προσωπικό, ώστε αυτό να επανέλθει σε πλήρες καθεστώς εφημερίας.

Ο Δήμαρχος Ζηρού φαίνεται πως ικανοποιείται με 2️ διήμερη εφημερία την εβδομάδα, εγώ όμως και πολλοί άλλοι συνδημότες μας, όχι.

Αυτή βεβαίως είναι και η διαφορά στην αντίληψή μας για το τι δικαιούμαστε και για το τι μπορούμε να πετύχουμε για τον τόπο μας.

Του είχα πει παλαιότερα πως, για τον Δήμο μας, πρέπει να απαιτούμε και όχι να επαιτούμε.

Όταν απαιτείς και παλεύεις, παίρνεις αυτό που δικαιούσαι.

Όταν επαιτείς, απλά ικανοποιείσαι με ότι σου δίνουν, αποδεχόμενος μόνο δύο 2️ από τις επτά 7️ ημέρες εφημερίας.

 

     Κ ώ ν σ τ α ς    Β α σ ί λ ε ι ο ς
------------------------------------------------------------     
          Αντιστράτηγος  Π.Σ. ε.α.
Χημικός Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
                  Δήμου    Ζηρού

Δεν υπάρχουν σχόλια: