Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Σε δευτεροβάθμια επιτροπή κρίνεται το πρόστιμο για τις παρατυπίες στην Φέτα

Κύκλοι κτηνοτροφικών φορέων κάνουν λόγο για εμπαιγμό εκ μέρους της επίσημης πολιτείας έναντι ενός ολόκληρου κλάδου.

Την στιγμή που η Φέτα... επελαύνει στην εσωτερική αλλά και στις ξένες αγορές, κύκλοι κτηνοτροφικών φορέων καταγγέλλουν μιλώντας στον ΑγροΤύπο, τις εξελίξεις γύρω από την περιβόητη υπόθεση με την Φέτα προ μηνών και τις παρατυπίες που διαπιστώθηκαν, επισύροντας ένα πρόστιμο της τάξης των 260.000 ευρώ από το ΥπΑΑΤ στην εμπλεκόμενη εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, έχει κατατεθεί και ένσταση από την εν λόγω εταιρεία με σκοπό να μειωθεί το ύψος του προστίμου, ενώ πληροφορίες από το ΥπΑΑΤ αναφέρουν ότι ίσως υπάρξουν και νέα πρόστιμα για υποθέσεις που αφορούν μη τήρηση ισοζυγίων στο γάλα, το επόμενο διάστημα.

Σημειωτέον ότι από το 2016 κι έπειτα και παρά τις εισηγήσεις του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στο ΥπΑΑΤ, δεν έχουν επιβληθεί παρά ελάχιστα πρόστιμα για παρατυπίες στο γάλα, με εκπροσώπους κτηνοτροφικών φορέων να μιλούν για ένα πρόστιμο σε μικρή εταιρεία που επεβλήθη όλο αυτό το διάστημα της τάξης των... 4.000 ευρώ...

Στο γνωστό θέμα της Φέτας αναφέρεται με έγγραφη απάντησή του στην βουλή εκ νέου ο Σπήλιος Λιβανός, την 1η Ιουνίου, τονίζοντας ότι «Η παραμπεμπόμενη επιχείρηση υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης των Πρωτοβάθμιας Επιτροπής και η περίπτωση έχει παραπεμφθεί στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παρατυπιών και Παραβάσεων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 13 της ΚΥΑ 261611/7-3-2007 ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Όταν εκδοθεί η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παρατυπιών και Παραβάσεων θα καταστεί οριστική μετά την επικύρωση της από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 13 της ΚΥΑ 261611/7-3-2007 ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει».

Μπίκας Αλέξανδρος

 https://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: