Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Λάκκα Σουλίου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το διήμερο των ενημερωτικών εκδηλώσεων της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Λάκκα Σουλίου.

Την Παρασκευή 16 Ιουλίο, στην κεντρική πλατεία των Παπαδατών, προβλήθηκε το εξαιρετικά αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «Ο Ασκός του Αιόλου» καθώς και ένα βίντεο δημιουργία ενός συνδημότη μας, στο οποίο απεικονίζονταν φωτορεαλιστικά η περιοχή μας μετά την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και το οποίο ομολογουμένως συντάραξε τους παρευρισκόμενους.

Το Σάββατο 17 Ιουλίου, στον αύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού, πραγματοποιήθηκε προβολή των ενημερωτικών ντοκιμαντέρ, «Ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο» και «Σκιές κάτω από τον ήλιο».

Τόσο στις Παπαδάτες όσο και στο Θεσπρωτικό, μετά το τέλος των προβολών, διεξήχθησαν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις κατά τις οποίες κατατέθηκαν προβληματισμοί αλλά και προτάσεις για την ενδυνάμωση του αγώνα μας.

Οι παρευρισκόμενοι έθεσαν πλήθος ερωτημάτων τα οποία απαντήθηκαν στο σύνολό τους από τα μέλη της Επιτροπής.

Εκείνο που διαφάνηκε από το διήμερο των εκδηλώσεων είναι η δίψα του κόσμου για περισσότερη ενημέρωση και γι αυτό η Επιτροπή Αγώνα θα πραγματοποιήσει στο άμεσο μέλλον αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε άλλα χωριά της περιοχής μας.

Θεσπρωτικό, 19/7/2021

Η Επιτροπή Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: