Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Πράσινο φως για πανηγύρια αλλά μόνο στη Θεσπρωτία!

Πράσινο φως για την διοργάνωση πανηγυριών δίνει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Στην περίπτωση της Ηπείρου το φως αυτό ανάβει μόνο για το Νομό Θεσπρωτίας.

Η διοργάνωση πανηγυριών για το υπόλοιπο του καλοκαιριού είναι συνάρτηση της πορείας των εμβολιασμών.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ τα πανηγύρια επιτρέπονται “στις περιφερειακές ενότητες όπου το ποσοστό εμβολιασμού μετά την πάροδο 14 ημερών από την πρώτη δόση υπερβαίνει το 50% βάση των στατιστικών στοιχείων που αναρτώνται στον επιδημιολογικό χάρτη στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr.

Προυπόθεση είναι η τήρηση των μέτρων δημόσιας υγείας, η αποφυγή συνωστισμού, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, αντισηπτικά σε τραπέζια, τήρηση αποστάσεων σε τραπεζοκαθίσματα με ευθύνη της οικείας Δημοτικής Αρχής».

Στην Ήπειρο ο μοναδικός νομός που έχει ξεπεράσει το 50% της εμβολιαστικής κάλυψης βάση των στοιχείων που παρέχει ο επιδημιολογικός χάρτης είναι αυτός της Θεσπρωτίας.

Οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης στο Νομό Θεσπρωτίας ανέρχονται στο 61.75% ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί φτάνουν στο 52.37%.

Ο Νομός Ιωαννίνων βρίσκεται μέχρι στιγμής κάτω από το όριο του 50% καθώς οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης ανέρχονται στο 48.63%.. Έχει δηλαδή πολλές πιθανότητες να διοργανώνει πανηγύρια τον Αύγουστο.. Έστω κι αν θα είναι της τελευταίας στιγμής.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και για την Πρέβεζα με τους εμβολιασμούς πρώτης δόσης να ανέρχονται στο 48.04% ενώ χαμηλότερα, στο 40.25% βρίσκεται ο Νομός Άρτας.

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: