Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Στα μανταλάκια τα ονόματα όσων έπαιρναν μαϊμού επιδοτήσεις ζητούν πολλοί αγρότες

Τις αλχημείες με το ΟΣΔΕ ακόμα και στα Σκόπια ή παραλίμνιες εκτάσεις αποκάλυψε εδώ και ημέρες πρώτος ο ΑγροΤύπος.

Μετά τις αποκαλύψεις του ΑγροΤύπου (δείτε εδώ), το ΥπΑΑΤ ήρθε να βάλει τέλος σε κάθε σκιά παρατυπίας γύρω από το ΟΣΔΕ.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε το ΥπΑΑΤ, εξαιτίας της συντονισμένης και άψογα οργανωμένης εργασίας των ελεγκτών του ΟΠΕΚΕΠΕ αποκλείστηκαν της τάξης των 13.440 στρεμμάτων, που αντιστοιχούν σε 106 ΑΦΜ, ενώ ήδη ξεκίνησε και η διαδικασία αχρεωστήτων, δηλαδή της επιστροφής των συγκεκριμένων χρημάτων.

Εξάλλου, πέντε ψευδείς δηλώσεις καλλιεργητών στη λίμνη Κάρλα, διαπιστώθηκαν κατόπιν καταγγελίας και ταχείας διερεύνησης αυτήν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έγιναν σαρωτικοί έλεγχοι στις εκτάσεις που δηλώθηκαν ως «αγρανάπαυση» στην αίτηση ΟΣΔΕ 2020. Ειδικότερα, από τα 330.141 στρέμματα που δηλώθηκαν, τις προϋποθέσεις κάλυπταν μόλις 111.307 στρέμματα. Το δείγμα ελέγχου αφορούσε συνολικά 3.687 τεμάχια, που αντιστοιχούν σε 1.939 αιτήσεις γεωργών. Η απόρριψη των 218.834 στρεμμάτων, δηλαδή το 66,28%, διασφάλισε περίπου 4.420.454 εκατομμύρια ευρώ βασικής ενίσχυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου ρόλο σε κάποιες από τις ως άνω παρατυπίες είχαν και συνεταιρισμοί - σφραγίδα σε συγκεκριμένη περιοχή της χώρας.

Όπως, πάντως, δηλώνουν στον ΑγροΤύπο Θεσσαλοί συνεταιριστές, καλό θα είναι το ΥπΑΑΤ μόλις τελεσιδικήσουν οι συγκεκριμένες αποφάσεις, να δώσει το υπουργείο στην δημοσιότητα και τα ονόματα όσων παραγωγών προσπορίζονταν έτσι, επιδοτήσεις.

Μπίκας Αλέξανδρος

https://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: