Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Συγκλονίζουν οι Αρμένιοι-Θα ανατριχιάσετε-Δείτε πως αποχαιρετούν τις εκκλησίες πριν ξεριζωθούν

Ξεριζώνονται οι Αρμένιοι από τα εδάφη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τα οποία περιέρχονται στον έλεγχο των Αζέρων, μετά την κατάπαυση του πυρός που υπεγράφη ανάμεσα σε Μπακού και Γεραβάν, υπό την αιγίδα της Μόσχας.

Το κείμενο της συμφωνίας προβλέπει ότι ένα τμήμα του θύλακα, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες αποτέλεσε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων, θα τεθεί υπό τον έλεγχο των αζερικών δυνάμεων ασφαλείας. Επιπλέον, προβλέπει την ασφαλή μετακίνηση των αρμενικών πληθυσμών των συγκεκριμένων περιοχών προς τα υπόλοιπα τμήματα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τα οποία παραμένουν εκτός της κυριότητας των Αζέρων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, Αρμένιους να αποχαιρετούν με τον τρόπο τους εκκλησίες, πριν ξεριζωθούν από τα εδάφη τους

Τις τελευταίες ημέρες, οι Αρμένιοι που εγκαταλείπουν τις περιοχές που θα περάσουν στα χέρια των Αζέρων, πυρπολούν τα σπίτια τους πριν πάρουν τον δρόμο για την Αρμενία.

«Είναι η τελευταία ημέρα, αύριο οι Αζέροι στρατιώτες θα είναι εκεί», δήλωσε το Σάββατο στρατιώτης στο χωριό Τσαρακτάρ, στην περιοχή Τσαλμπατσάρ, που θα παραχωρηθεί στο Μπακού. Σε αυτό το χωρίο, τουλάχιστον έξι κατοικίες καίγονταν χθες, με τις φλόγες να βγαίνουν από τα παράθυρα ενώ γκρίζος καπνός υψωνόταν στον ουρανό πάνω από την κοιλάδα της περιοχής.

https://xiromeropress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: