Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Από την Ήπειρο καταγόταν ο αείμνηστος Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης Τασιάς

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρός Ιωάννης καταγόταν από την Ήπειρο και συγκεκριμένα από τις Πηγές Άρτας.

Και μάλιστα δεν έκρυβε τον Ηπειρωτισμό του, αντίθετα ήταν δραστήριο μέλος της Ηπειρώτικης κοινότητας Θεσσαλονίκης. 

Θα παραμείνει για πάντα  στην καρδιά και τη συνείδηση των πιστών ως ένας πνευματικός άνθρωπος και ως μια φωνή της λογικής και ως ένας Ιεράρχης, που αποστρεφόταν το λαϊκισμό και το φανατισμό, στηρίζοντας δοκιμαζόμενους συνανθρώπους.

Ήταν αυτός, που στην κορύφωση της υγειονομικής κρίσης παρέμεινε άνθρωπος του μέτρου, καλώντας τους πιστούς να ακολουθήσουν ευλαβικά τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας, χρησιμοποιώντας λόγο συνετό και έντιμο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του, που υπογράφουν ο  πρόεδρος πρωτοπρεσβύτερος π.Μηνάς Βασάκος και η γενική γραμματέας Αθηνά Μ.Τοτοκώτση, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην αδελφή του και τους λοιπούς συγγενείς, τα πνευματικά του τέκνα , τους συνεργάτες του .

Και προσθέτει: "Ο Ευπατρίδης Ηπειρώτης εγκαταλείποντας τον φυσικό του βίο, εισήλθε στο πάνθεον των μεγάλων ανδρών της λεβεντογέννας Ηπείρου , γιατί με το έργο του προσέφερε στην Ιδέα του Ηπειρωτισμού – Εθελοντισμού, δικαίωσε την ρήση η Εύανδρος Ήπειρος και άφησε πίσω του παρακαταθήκη στις επερχόμενες γενεές την αγωνιστικότητα του, την αισιοδοξία του, τη δημιουργικότητα, την εθελοντική προσφορά του για την προβολή των ηπειρωτικών θεμάτων.

Αισθανόμαστε γαλήνη, γιατί αναχώρησε για την γειτονιά των Αγγέλων , με την αγάπη και την φροντίδα των δικών του ανθρώπων. Έφυγε από την αγκαλιά τους , για να πάει να συναντήσει τους αγαπημένους του , που επί σειρά ετών τίμησε την μνήμη τους.

Το σοκ είναι τόσο ισχυρό που μόνο ο Πανάγαθος Θεός μπορεί να δώσει βάλσαμο παρηγοριάς και δύναμη να ξεπεράσουμε τον πόνο και να κρατήσουμε αλώβητη και ζωντανή τη μνήμη του .

Το πνεύμα και η ψυχή του θα είναι πάντα δίπλα μας , οδηγός για μια ζωή ανιδιοτελούς αθόρυβης, ουσιαστικής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα .

Οι Ηπειρώτες και οι Ηπειρώτισσες της Θεσσαλονίκης δέονται του Υψίστου την ψυχή του μεταστάντος να κατατάξει μεταξύ των Δικαίων και στους οικείους του να χαρίζει υγεία και μακροημέρευση".

 https://katoci.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: