Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί δικαιούχοι της Εξισωτικής - ενστάσεις έως 11 Δεκεμβρίου

Στις 27 Νοεμβρίου 2020 ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ' αριθ. 562/93601/25-04-2019 (ΦΕΚ 1641/τ.Β΄/13-05-2019) απόφαση του ΥΠΑΑΤ, όπως τροποποιημένη ισχύει, η πρώτη κατάταξη των παραγωγών που αιτήθηκαν στο Μέτρο 13 "ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ Ή ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ" του ΠΑΑ 2014-2020 (Εξισωτική Αποζημίωση), για το έτος 2020.

Μετά την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ελέγχων εκδόθηκαν οι πίνακες Παραδεκτών Αιτήσεων (Εγκεκριμένων) και Μη Παραδεκτών Αιτήσεων (Απορριπτόμενων), οι οποίοι έχουν αναρτηθεί και είναι διαθέσιμοι για προσωποποιημένη πληροφόρηση των παραγωγών στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για τις Online εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω της Καρτέλας Αγρότη → Μέτρο 13 → 2020 → Ένταξη, μέσω της Οθόνης «Ενδικοφανείς Προσφυγές» → Εισαγωγή/Μεταβολή ενδ. προσφυγής, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Κατά των αποτελεσμάτων των πινάκων οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί δύναται να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή (ένσταση) εντός 10 εργασίμων ημερών, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 30.11.2020, μέχρι την Παρασκευή 11.12.2020 αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καρτέλα του Αγρότη». Η εκτύπωση της εγκύκλιου υποβολής ενδικοφανών προσφυγών γίνεται από εδώ.

Ποιοι απορρίπτονται και έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης

Επισημαίνεται ότι:

  • οι παραγωγοί που χαρακτηρίστηκαν ως «ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ» από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) απορρίφθηκαν. Οι παραγωγοί που διαφωνούν με το αποτέλεσμα της κατάταξης έχουν τη δυνατότητα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη σχετική εγκύκλιο,

  • ο χαρακτηρισμός της ιδιότητας του «ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥ» έχει προκύψει από το τελευταίο αρχείο της Α.Α.Δ.Ε. που χρησιμοποιήθηκε και για την πληρωμή προκαταβολής της Βιολογικής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας (για την τελική κατάταξη θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο αρχείο),

  • οι παραγωγοί που απορρίπτονται ως «ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ», «ΗΛΙΚΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ (18-67)», «Ο ΑΙΤΩΝ/ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΠΡΟΩΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ», «Ο ΑΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΜΕ ΔΕΚΑΕΤΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ», «Ο ΑΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ» έχουν τη δυνατότητα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής, προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για να είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή “Καρτέλα Αγρότη” είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από εδώ στην επιλογή “Εγγραφή”. Οδηγίες για τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και λήψης κωδικού περιέχονται εδώ. Επισημαίνεται ότι παραγωγοί, οι οποίοι έχουν λάβει κωδικό για εφαρμογές ή για την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης ή για τα Μέτρα 10 και 11 του ΠΑΑ 2014-2020 για τα έτη 2014-2020 ΔΕΝ απαιτείται να παραλάβουν εκ νέου κωδικό.

https://www.agro24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: