Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

«Λούνα Παρκ» με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο στον ρόλο του γκρινιάρη κυρ Γιώργη. Το θυμάται κανείς;


Τη δεκαετία του ’70 η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου είχε αρχίσει να χάνει τη λάμψη της και η μικρή οθόνη της τηλεόρασης άρχισε σταδιακά να παίρνει τη θέση του σινεμά στις καρδιές των Ελλήνων.
Η γέννηση της τηλεόρασης στην Ελλάδα συνέπεσε χρονικά με τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, όπου υπήρχε ασφυκτικός έλεγχος των μέσων ενημέρωσης και λογοκριτικοί μηχανισμοί.
Η τεχνολογική επανάσταση όμως, φάνηκε πιο δυνατή από αυτήν των συνταγματαρχών και έτσι – παρά τις απαγορεύσεις – πολλές καινούριες ιδέες βρήκαν διέξοδο, για να επηρεάσουν τα πρώτα βήματα της τηλεόρασης.
Όπως ήταν φυσικό, οι πρώτες ελληνικές σειρές καθήλωσαν τους τηλεθεατές μπροστά στις λιγοστές, καθώς ακριβές, οθόνες τους.


«Λούνα Παρκ» με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο στον ρόλο του γκρινιάρη κυρ Γιώργη. H δημοφιλής τηλεοπτική σειρά που έγινε καθημερινότητα για 7 σεζόν (βίντεο) – Εικόνα1 Μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές ήταν το Λούνα Παρκ του Γιάννη Δαλιανίδη. Βασικό πρόσωπο της ιστορίας του, ένας λατρεμένος κωμικός – ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος αν και είχε παίξει σε περισσότερες από 100 ταινίες, έκανε όλη την Ελλάδα να μιλά συνεχώς για τον γκρινιάρη κυρ Γιώργη. Η σειρά προβλήθηκε για 7 τηλεοπτικές σεζόν και μεταδόθηκαν 330 επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: