Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Στοιχειωμένη Ήπειρος: Διηγήματα Βασισμένα Στην Τοπική Παράδοση...

Κατερίνα Σχισμένου

Η Ήπειρος είναι γεµάτη ιστορίες που δύσκολα µπορούν να βγουν στο φως. Ιστορίες που έµειναν για πολύ καιρό στις σκονισµένες γωνιές του χρόνου και της µνήµης. Ιστορίες που χρειάζεται ιδιαίτερη τόλµη για να τις αφηγηθεί κάποιος.
Ορισµένες κρύβουν ανοµολόγητα µυστικά. Κάποιες πάλι θέλουν να µας προειδοποιήσουν, ενώ σχεδόν πάντα, αφορούν περίεργα, ανεξιχνίαστα αινίγµατα, όπως εκείνη η περίπτωση µε τη φωνή του νεκρού πατέρα ή της Θεάς που προστάτευε τα ευάλωτα παιδιά µπροστά στο σκοτάδι της αβύσσου, ή του αρχαίου θησαυρού της πόλης, ή της γέφυρας που πέφτει από την άδικη πράξη, αλλά και της παράξενης δύναµης του µαντείου του ∆ία στην αρχαία ∆ωδώνη…
Το βιβλίο αποτελεί ένα χρονογράφηµα του σκοτεινού µυστηρίου µιας ολότελα άγνωστης Ηπείρου, που έχει ακόµη πολλά να µας αφηγηθεί και πολλά να φέρει στο φως.

Η συγγραφέας
Η Κατερίνα Σχισµένου γεννήθηκε στην Άρτα το 1970 και µεγάλωσε στο Βερολίνο, την εποχή που το τείχος χώριζε την πόλη. Συνέχισε τις σπουδές της στην ψυχολογία, τη φιλοσοφία, την προσχολική αγωγή, τη γερµανική γλώσσα, καθώς και στην ειδική αγωγή. Για πολλά χρόνια ασχολείται µε τη µετάφραση, την αρθρογραφία στον Τύπο και τα περιοδικά, και τα πολιτιστικά δρώµενα. Η Ήπειρος, που είναι και η πατρίδα της την οποία υπεραγαπά, δίνει πάντοτε πλούσιο υλικό για την καλλιτεχνική ενασχόληση και έκφραση. Ταξιδεύει πολύ, βλέπει και ακούει ακόµα περισσότερο και προσπαθεί να κατανοήσει πολλές φορές αυτό που προσπερνάται ή ακόµα δεν εντοπίζεται µέσω της ρωγµής και της ανίχνευσης.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Στοιχειωμένη Ήπειρος
Συγγραφέας: Κατερίνα Σχισμένου
Εκδόσεις: Πηγή. Σελίδες: 80

Δεν υπάρχουν σχόλια: