Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Ερχόταν από την Αλβανία με πλαστά τεστ κορωνοϊού

Αλβανοί αγόραζαν πλαστά πιστοποιητικά τεστ κορωνοϊού για να περνούν απρόσκοπτα στην ελληνική επικράτεια από τη συνοριακή διέλευση της Κρυσταλλοπηγής.

Συμφωνα με την αποκάλυψη του ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αλβανίας Top Channel στην περιοχή της Κορυτσάς υπάρχουν εργαστήρια που παραποιούν τις απαντήσεις των αρνητικών δοκιμών του COVID-19 PCR, τα οποία χρησιμοποιούνται μαζί με τη φόρμα PFL, για την είσοδο στην ελληνική επικράτεια.

Η ελληνικές αρχές πληροφορήθηκαν την απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά για τον Covid 19 και αντέδρασαν άμεσα με το να κλείσουν από σήμερα τη συνοριακή διέλευση Καπεστίτσας/Κρυσταλλοπηγής και έτσι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στη συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς, όπου υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επαλήθευσης των τεστ, καθώς πέρα από αρνητικό τεστ αντισωμάτων 72 ωρών, θα πρέπει να υποβληθούν και σε rapid τεστ.

Πριν δύο ημέρες, δύο αλβανοί πολίτες συνελήφθησαν στην ελληνική επικράτεια με ψευδή στοιχεία τεστ και δήλωσαν στις ελληνικές αρχές ότι τα είχαν πραγματοποιήσει σε ταξιδιωτικό γραφείο στην Κορυτσά, με τις αρχές πλέον να ερευνούν το ενδεχόμενο στην υπόθεση να εμπλέκονται και Αλβανοί αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε αυτό το συνοριακό σημείο.

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών, οι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη γιατρών για την πραγματοποίηση των τεστ στη συνοριακή διέλευση, μετατρέποντας το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής σε κόκκινο σημείο για τη μετάδοση του κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των Αλβανών τουλάχιστον 9000 πλατφόρμες έχουν αναγνωριστεί ως πλαστές, ενώ η βάση των πλαστογράφων που εδρεύει στην Κορυτσά  έχει επωφεληθεί από μεγάλα χρηματικά ποσά από αυτήν τη δραστηριότητα.

 https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: