Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Η Πανηπειρωτική διαμαρτύρεται έντονα στο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στον Παρακάλαμο και την εγκατάλειψη των χωριών της Ηπείρου.

 



Η ΠΣΕ με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου για το «επικείμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Παρακάλαμο», ενώνει τη φωνή της και διαμαρτύρεται έντονα για την εγκατάλειψη των επαρχιών της Ηπείρου. Τα Ηπειρώτικα χωριά παραμένουν ζωντανά απ’ τους μόνιμους « Ακρίτες» που τους δίνουν μια κάποια ζωή και διατηρούν τα ήθη, τα έθιμα και εν γένει την ηπειρώτικη παράδοση.

Εάν καταδικαστούν οι κάτοικοι του Πωγωνίου για μια απλή οικονομική συναλλαγή να είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στα Γιάννενα, τότε είναι φανερό πως μοιραία όλα τα χωριά του Πωγωνίου οδεύουν προς την παρακμή και τον αφανισμό. Η αλήθεια είναι πως το ιδιωτικό κέρδος τα πάντα αποτιμά οικονομικά. Η ζωή όμως δεν εκτιμάται οικονομικά και γι’ αυτό δεν μπορούμε να τη ανάγουμε και να τη θυσιάζουμε στο βωμό του κέρδους.

Η ΠΣΕ αγωνίζεται για το ζωντάνεμα των χωριών, της υπαίθρου. Ο αγώνας της αυτός είναι διαρκής και μόνιμος. Κυρίως όμως είναι αληθινός. Οι Ακρίτες πάντοτε «Φυλάνε Θερμοπύλες».

Καλούνται όλοι οι αρμόδιοι να επανεξετάσουν την απόφαση και να μην συμπράξουν στον «ενταφιασμό» της ζωής στα χωριά της γενέτειρας- Ηπείρου.


Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: